Лайм

Звинувачений у згвалтуванні Гарві Вайнштайн поскаржився на цькування напередодні суду

Адвокат Вайнштайна просить перенести суд з Нью-Йорка через "істерію в ЗМІ"

Гарві Вайнштайн хоче, щоб його судове засідання з приводу сексуального насильства було перенесено з Нью-Йорка. Адвокати опального продюсера кажуть, що в цьому місті він "не може розраховувати на справедливість" через тиск активістів, журналістів і знаменитостей.

"Нью-Йорк - найменш ймовірне місце на землі, де пан Вайнштайн міг би отримати справедливий суд", - написав адвокат Артур Айдала в своїй заяві до Апеляційного відділу Верховного суду. За інформацією видання Page Six, суд над Вайнштайном повинен розпочатися 9 вересня, але може бути перенесений у зв'язку з апеляцією.

Адвокат Вайнштайна вважає, що справа його клієнта висвітлюється більше, ніж будь-яка кримінальна справа в новітній історії.

Айдала каже, що місцеві присяжні вже зіпсовані потоком новин, істерією в пресі і соціальних мережах, які повсюдно демонізують Вайнштайна і "пророкують його провину не тільки в скоєних злочинах, а й у багатьох інших". Крім того, він звинувачує журналістів в тому, що їх репортажі однобоко представляють продюсера сексуальним хижаком.

За словами адвоката, присяжні в Манхеттені будуть щодня стикатися з натовпами активістів, журналістів і знаменитостей, присутніх на слуханнях. Він підкреслює, що в ході судового розгляду будуть доступні дві книги про Вайнштайна, і що недавно вийшло чотири документальні фільми про нього. Чому присяжні в інших округах не матимуть доступу до тих же засобів масової інформації, Айдала не пояснив.

Апеляційний суд повинен відповісти на вимоги адвоката в понеділок, 26 серпня. Залежно від рішення, процес Вайнштайна може бути відкладений.

Нагадаємо, що Вайнштайна звинувачують в тому, що він примусив до орального сексу асистентку Мімі Хейлі в 2006 році, а також згвалтував колишню дівчину в нью-йоркському готелі в 2013 році.

  • Нещодавно в харрасменті звинуватили популярну американську співачку Кеті Перрі. Зірка нібито стягнула з моделі штани і нижню білизну, щоб показати його геніталії друзям.
  • Ще одним фігурантом секс-скандалу став оперний співак Пласідо Домінго. Про його неприйнятну поведінку заговорили відразу дев'ять артистів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси