Лайм

Снігові спуски і готелі Буковеля: скільки коштує активний відпустку в грудні 2019

Чи варто їхати на популярний курорт в розпал зими

Буковель - один з найпопулярніших українських курортів взимку. Красиві гори, зачаровуючі пейзажі, маса розваг - все це притягує туристів з різних куточків світу. Але як же йдуть справи з цінами на Буковелі в цей період? Давайте розберемося.

Перед тим, як ми перейдемо до початкової теми нашої матеріалу, хотілося б поділитися з вами цікавим фактом. Багато хто плутається і не знає, як правильно називається Буковель. А точніше, якого роду це слово - чоловічого або жіночого.

Так ось, якщо мова йде саме про курорт, назву слід вживати в чоловічому роді, за аналогією з Куршавелю. А якщо ж мова йде про саму гору з однойменною назвою, слово набуває жіночої форми.

Готелі

Середня ціна за двомісний номер в Буковелі в середині зими - 1000-1500 гривень за ніч. Варіанти подешевше зазвичай розташовані далеко від гірськолижних трас, дорожчі номери знаходяться ближче до спусків і туристам не доводиться придумувати, як дістатися до місця катання, кафе, барів та інших розваг.

Їжа

Незважаючи на те, що Буковель - це все ще Україна, ціни в магазинах тут можуть сильно відрізнятися від звичних. Супермаркетів типу "Фори" тут, звичайно ж, практично немає. А маленькі ларьки найчастіше є приватними, і товари в них можуть бути досить дорогими.

Середній цінник порахувати непросто, адже кожен магазин встановлює його за своїми власними підрахунками. Але можна сказати, що всі продукти харчування тут коштують якщо не в половину, то точно на третину дорожче, ніж в Києві.

Ціни в кафе теж немаленькі. Середній чек за обід на двох обійдеться в 600-900 гривень. Стакан чаю коштує близько 50 гривень практично скрізь. Що тут говорити про щось більш суттєве?

Маленький бонус від редактора: якщо ви хочете відпочити в Буковелі, не переплачуючи за їжу і напої, є лайфхак. Ви можете взяти з собою термос, пачку чаю або кави, цукор і невеликі снеки - горішки, печиво, сухарики. Також можна привезти з собою сухі сніданки, мультиварку і різні крупи або макарони. Це допоможе заощадити і гроші, і час.

Гори

У Буковелі є траси на будь-який смак і колір. Тут кожен знайде спуск, який буде йому зручний і цікавий. Є безліч маршрутів як для початківців, так і для професіоналів. Але важливо пам'ятати, що грудень - пік туристичного сезону. Тому в цей час практично всі траси будуть сильно завантажені.

Якщо їдете кататися в цей період, продумуйте свій день так, щоб встигати потрапити на схил якомога раніше вранці. В обід там вже буде не проштовхнутися.

Дорога

У Буковелі немає свого аеропорту, найближчий знаходиться у Львові. Тому, щоб дістатися до курорту, варто скористатися автобусом або поїздом. Зі Львова до Буковеля можна доїхати на поїзді або автобусі приблизно за 300 гривень. Правда, всі вони їдуть не зовсім в Буковель, а в найближчі населені пункти - Яремче і Ворохту. Звідти дістатися до пункту призначення ви можете на таксі (близько 500 гривень) або місцевими маршрутками (30-60 гривень).

Якщо ви їдете з Києва, вам варто дістатися до Івано-Франківська або Львова зручним для вас способом, а звідти вже їхати за схемою, описаною вище.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.