Лайм

Дивовижна природа Шрі-Ланки: скільки коштує тепла відпустка в грудні

У скільки обійдеться літо посеред зими

Шрі-Ланка - райське місце, де літо панує цілий рік, навіть в розпал календарної зими. Цікаво, що цей теплий куточок є досить недорогим. Які ж ціни на вас чекають, якщо ви вирішите туди вирушити? І у скільки обійдуться переліт і готель? Все це ми вже з'ясували і готові з вами поділитися.

Готелі

Двомісний номер в грудні коштує близько 5-10 доларів за ніч. Звичайно, можна знайти варіанти і дорожче, але навіть бюджетні будиночки, найчастіше, виглядають дуже симпатично і знаходяться зовсім поруч з пляжем. А у деяких готельних комплексів навіть є власні басейни і кафе.

Їжа

Їжа на Шрі-Ланці дуже доступна. Обід з недорогому кафе обійдеться приблизно в 2-3 долара, в ресторанах ціни трохи вище - пообідати в них можна за 10-15 доларів.

Також не варто забувати про вуличну їжу, яка тут є не тільки дуже смачною, але і якісною. Місцеві жителі нерідко будують невеликі кафе прямо біля своїх будинків.

У магазинах продукти теж недорогі. Яйця коштують близько 1 долара за десяток, сир обійдеться в 10-11 доларів, хліб - 50-60 центів, молоко - 1-2 долара в середньому.

Пляжі

Грудень - ідеальний час для відпочинку на Шрі-Ланці. В цей час температура тут опускається, тому стає не так душно, але все ще тепло і комфортно. Зазвичай взимку повітря тут прогрівається до 30 градусів вдень і 15-20 вночі. Температура води також радує - вона тримається на позначці 25-27 градусів.

Ну а пляжів тут безліч. Деякі з них розташовані поруч з містами і цивілізацією, інші ж знаходяться на віддалі і більше нагадують чарівні місця з фільмів і реклами "Баунті". Також є і дикі узбережжя, де можна усамітнитися і не турбуватися ні про що.

Переліт

Переліт з Києва на Шрі-Ланку в грудні в середньому коштує від 12 000 гривень. Ціна залежить від дня тижня і близькості до Нового року. У понеділок, вівторок, середу та четвер квитки обійдуться дешевше, ніж в п'ятницю і на вихідних. Також переліт на початку або в середині місяця буде коштувати менше, ніж 29-31 числа.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.