Лайм

Гори і сонячні пляжі Греції: скільки коштує відпочинок біля моря в грудні 2019

Чи варто їхати в Грецію посеред зими

Якою ви уявляєте собі Грецію взимку? Можливо, в своїй уяві ви бачите теплий пісок, приємний морський бриз, сонячні ванни і високі пальми? А що якщо ми скажемо вам, що насправді все не зовсім так? У цьому матеріалі ми поділимося з вами усіма подробицями і нюансами відпочинку в цій красивій країні в холодну пору року.

Готелі

Взимку двомісні номери в Греції коштують від 300-400 гривень за ніч. Цікаво, що багато недорогих готелів знаходяться прямо на березі моря або можуть похвалитися прекрасним видом з вікна. Правда, близькість до пляжу в цю пору року зовсім не актуальна.

Звичайно, якщо ви просто хочете прогулятися по береговій лінії, цей варіант вам підійде. А от охочих купатися і засмагати чекає великий облом. У грудні практично по всій території Греції тримається денна температура близько 15 градусів тепла. А вночі в деяких містах вірогідні навіть заморозки.

Їжа

У кафе Греції сніданки і обіди коштують близько 4-6 євро, вечеря обійдеться в 17-20. У ресторанах все дорожче, але не набагато - різниця з кафе всього в 5-10 євро.

Продукти в магазинах теж доступні. Молоко коштує близько 1 євро, хліб теж, яйця - 2 євро за десяток, куряче філе - 5, риба - від 6 євро за кілограм.

Пляжі

Грецькі пряжі зачаровують своєю красою, майже вся країна може похвалитися дивовижними пейзажами. Але є нюанс - на піщаних берегах часто дмуть сильні вітри. З огляду на зимове похолодання, вони можуть бути дуже неприємними.

Якщо ви їдете в Грецію в цю пору року і все-таки хочете провести час на березі, одягайтеся тепло і намагайтеся закривати шию і спину. Інакше вас запросто може продути. Також не варто надягати капелюхи та інші головні убори, які легко може забрати сильний порив вітру. І не забудьте взяти термос з гарячим чаєм.

Переліт

Переліт до Греції з Києва в грудні обійдеться в суму близько 3 000 - 4 000 гривень. Ціна, як зазвичай буває практично у всіх авіакомпаній, залежить від дня тижня і близькості до Нового року та Різдва.

Наприклад, в понеділок, вівторок, середу та четвер квитки коштують дешевше, ніж в п'ятницю. Також, незважаючи на те, що в цей час пляжний сезон закритий і все дешевшає, напередодні свят вартість перельотів значно піднімається.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.