Лайм

Будинок Гаррі Поттера в Англії намагаються продати, та нікому не хочеться мати справу з його славою: фото

У будинку 15 століття знімалися деякі сцени фільму "Гаррі Поттер і Дари Смерті"

Навряд чи творці фільму про Гаррі Поттера замислювалися, яку славу вони подарують, здавалося б, непримітному будинку в одному з селищ Англії. Ось вже два з половиною роки власники хатини, в якій за сюжетом народився головний герой книги, а пізніше загинули його батьки, не можуть знайти покупця. Схоже, нікому просто не хочеться мати справу з його славою.

Як пише Mirror, місцевий ринок нерухомості переживає сьогодні не найкращі часи, але справа ще й в особливості дому. Саме в цьому будинку 15 століття знімалися деякі сцени фільму "Гаррі Поттер і Дари Смерті". І ось вже який рік поспіль в селищі немає відбою від туристів і шанувальників історій про хлопчика, який вижив.

За останні кілька років будинок буквально став місцем паломництва фанатів Гаррі Поттера, так щорічно село з трьома сотнями будинків приймає тисячі туристів з усього світу.

За словами місцевих жителів, вони, безумовно, мають з цього хоч і не великий, але дохід. При цьому популярність локації часто приносить багато клопоту. Наприклад, іноді фанати можуть просто прогулюватися селом і стукати до кожного будинку на своєму шляху, запитуючи, чи не зупинився там зараз Гаррі. У теплу пору року кількість туристів подвоюється.

Власниками будинку є Джейн та Ентоні Ранзетта. У ньому пара прожила близько 30 років, проте в 2017-му вирішила виставити його на продаж. Початкова сума склала 995 тис. фунтів стерлінгів (30,8 млн гривень). З тих пір ціну знизили до 950 тисяч фунтів. У свою чергу, покупці також робили кілька пропозицій власникам, але вони їх з якихось причин не влаштували.

Нещодавно також стало відомо, що будинок, в якому народився Гаррі Поттер, з'явився на популярному туристичному сервісі Airbnb. Тепер в його кімнатах навіть можна заночувати.

  • У Instagram став популярним аккаунт, який збирає гірші ідеї домашнього інтер'єру. Як зазначають автори, всі фото вони знаходять в акаунтах реально існуючих людей, у що повірити можна не завжди.
  • Дивіться також на The Lime, як виглядає унікальний готель в Британії, який пропонує туристам заночувати з левами і тиграми.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.