Лайм

Чи планувати відпочинок в Туреччині цього літа? Топ-3 напрямки, ціни і умови після карантину

Чи їхати на відпочинок в цьому сезоні

Нещодавно стало відомо, що зовсім скоро Туреччина відкриє кордони для туристів. Тому наші експерти вирішили розібратися, чи варто їхати в цю країну влітку 2020 року, і скільки будуть коштувати переліт, проживання та харчування.

Переліт

З Києва до Стамбулу і назад цього літа можна долетіти за 5-6 тисяч гривень, квитки Київ-Анталья-Київ обійдуться в 8-9 тисяч, ну а маршрут Київ-Бодрум-Київ коштує приблизно 9-10 тисяч гривень.

Фото: tourism-travel-guide.ru

Проживання

Що стосується цін на проживання, карантин на них практично не вплинув. У Стамбулі та Анталії зняти двомісний номер на добу можна за ціною від 300 гривень. У Бодрумі ціни вище, там проживання в двомісному номері обійдеться в 700-800 гривень за один день. Але, звичайно ж, серед хостелів і гостьових будинків можна знайти варіанти дешевше.

Готелі типу "Все включено" в Стамбулі зараз коштують від 1000 гривень на добу, в Анталії від 2000 гривень, а в Бодрумі ціни стартують від 1200 гривень за двох.

Фото: level.media

Харчування

Якщо ви будете жити в готелі, в якому все включено, про їжу вам турбуватися не доведеться. Адже там для гостей заздалегідь продуманий план триразового харчування на весь період їхнього відпочинку. Але якщо ж ви вирішите поїсти в кафе, це в середньому обійдеться вам в 15-50 лір (65 - 220 гривень).

У магазинах ціни дуже схожі на наші і місцями навіть нижче. Яйця коштують приблизно 3 ліри (13 гривень), молоко - 2 (9 гривень), куряче філе можна купити за 10 лір (близько 45 гривень), а хліб коштує 1-2 ліри (4.5 - 9 гривень).

Фото: cdn.profi.travel

Правила

Під час перельоту всі пасажири обов'язково повинні бути в масках, також в аеропорту будуть проводити заміри температури. У готелях слід дотримуватися соціальної дистанції, а в номерах буде проходити регулярна дезінфекція. Також готелі, хостели та інші місця проживання туристів працюватимуть тільки на 50 відсотків, тобто, половина площі буде залишатися порожньою в цілях безпеки.

У сфері розваг теж будуть поправки. Наприклад, в готелях працюватимуть тільки відкриті кафе, бари, спортивні зали і так далі. Групові екскурсії також будуть проводитися з обмеженням по кількості людей і дотриманням обов'язкової дистанції.

Фото: english.alaraby.co.uk

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.