Лайм

Зникнуть плями і запах: швидкий спосіб почистити мікрохвильову піч

Візьміть на замітку цей лайфхак

Мікрохвильова піч – та річ в домі, якою ми користуємося практично щоденно, однак до її очищення, частіше за все, руки в нас доходять в останню чергу. Проте усунути неприємний запах та видалити стійкі забруднення можна доволі легко, навіть якщо після останнього прибирання минуло вже чимало часу. Далі розповімо, як за допомогою оцту, води та ганчірки повернути вашій побутовій техніці блиск, чистоту та приємний аромат.

Фото: unsplash.com

Як почистити мікрохвильову піч?

Перший етап: видаляємо найстійкіші забруднення. Для цього готуємо розчин з води та оцту у рівному співвідношенні. Засіб наносимо на потрібні місця, залишаємо подіяти, після чого змиваємо.

Читайте також: Як швидко та ефективно зробити прибирання в будинку: п'ять лайфхаків.

Другий етап: у миску, яку можна ставити у мікрохвильову піч, наливаємо дві склянки води та додаємо туди ж дві столові ложки оцту. Якщо бажаєте отримати ще й приємний аромат після прибирання, можете додати кілька крапель будь-якої ефірної олії.

Якщо вдома не виявилося оцту, замінити його можна лимонним соком.

У миску з водою та оцтом (чи лимонним соком) кладемо дерев’яну ложку або зубочистку. Цей крок необхідний для того, аби на деревині утворились бульбашки в процесі нагрівання – вони запобіжать перегріванню води та її "вибуху" до кипіння.

Фото: unsplash.com

Третій етап: миску ставимо у мікрохвильову піч, закриваємо дверцята та вмикаємо побутовий пристрій на 3 хвилини. Для досягнення максимального ефекту обирайте найвищу потужність.

Після того, як мікрохвильова піч вимкнеться, не поспішайте відкривати дверцята та забирати звідти миску. Залиште її там ще на 15 хвилин, двері при цьому також не відкривайте. Це дозволить випаровуванням утриматися всередині пристрою довше, і вони розщеплять липкі та стійкі плями.

Після того, як 15 хвилин минуло, відкривайте дверцята. Обережно дістаньте миску та зніміть чашу, на яку ставиться посуд.

Читайте на тему: Чому в холодильнику з'являється цвіль і як її позбутися: 5 простих порад.

Четвертий етап: за допомогою ганчірки та мийного засобу вимийте мікрохвильову піч зсередини. Можна скористатися сумішшю з води та оцту для покращення ефекту. Більша частина бруду видалиться відразу, однак, якщо є старі плями, може знадобитися додатковий час та зусилля.

За допомогою мийного засобу для посуду, гарячої води та губки вимийте чашу, витріть її сухим рушником та помістіть назад до мікрохвильової печі.

Фото: unsplash.com

Фінальний етап: миємо ззовні. Для цього скористайтеся мийним засобом для поверхонь. Розпиліть його по всій площині, залиште на кілька хвилин, протріть ганчіркою для прибирання. Не забудьте очитистити верх, боки та низ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару