Лайм

Чи можна готувати їжу в антипригарній сковорідці, якщо пошкоджене тефлонове покриття

Багато хто стикається з цією проблемою

Антипригарні покриття для сковорідок і каструль зазвичай виготовляють із політетрафторетилену (ПТФЕ), також відомого як тефлон. Це тип пластику з дуже низьким коефіцієнтом тертя, який забезпечує виключно гладку та нелипку поверхню посуду.

Основна перевага тефлонового покриття полягає в тому, що воно запобігає прилипанню їжі до поверхні, захищаючи її від пригорання. І хоча сам собою тефлон досить міцний і стійкий до високих температур, його легко пошкодити при порушенні правил експлуатації. Найчастіше це відбувається під час використанні металевих ложок, виделок та лопаток, які дряпають покриття. Також прискорити знос антипригарних сковорідок можуть жорсткі засоби для чищення і губки з металевою поверхнею.

Фото: Getty Images

Читайте також: Навіщо кип'ятити молоко у сковороді: простий лайфхак, який відновить антипригарне покриття.

Якщо тефлон на сковороді або в каструлі подряпався, готувати в такому посуді не рекомендується. Пошкоджене тефлонове покриття під час нагрівання може виділяти токсичні речовини, шкідливі для здоров'я. Крім того, подряпини роблять антипригарну поверхню нерівною, що ускладнює рівномірне та правильне приготування їжі. Їжа починає прилипати до сковороди та пригоряє, що псує смак страв.

Краще замінити сковороду з подряпаним антипригарним покриттям, щоб готувати на безпечній та якісній поверхні. Однак, якщо ви продовжуєте використовувати сковороду з подряпаним тефлоном, уважно слідкуйте за ним і уникайте використання металевих приладів або агресивних засобів для чищення, оскільки вони можуть ще більше пошкодити покриття.

Раніше ми розповідали, як досвідчені господарки захищають сковорідки від пригорання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару