RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Тисячолітня історія Росії закінчиться на Путіні

Найближчі соратники президента РФ стурбовані технологічним відставанням своєї країни

Найближчі соратники президента РФ стурбовані технологічним відставанням своєї країни Володимир Путін почав здавати позиції у зовнішній політиці Фото: EPA/UPG

Багато чинників сьогодні свідчать про те, що Володимир Путін почав здавати позиції в зовнішній політиці. Але в цьому контексті цікавою є заява найближчого соратника Путіна, екс-міністра фінансів РФ Олексія Кудріна про необхідність знизити "геополітичну напруженість". І хоча Путін розпочав з Кудріним перепалку, відповівши буквально таке: "ми не будемо торгувати своїм суверенітетом", тим не менше – це одне з небагатьох останнім часом серйозних заяв у дусі "давайте жити дружно" від наближених до президента Росії людей. Що це може означати, "Апострофу" пояснив російський фінансист і блогер Слава Рабінович.

Олексій Кудрін у ході засідання президії економічної ради заявив президенту РФ Володимиру Путіну, що Росія технологічно відстала і повинна вбудовуватися в міжнародні технологічні ланцюжки. Для цього, за словами Кудріна, потрібно "знижувати геополітичну напруженість". Путін у відповідь нагадав усім присутнім про тисячолітню історію Росії та заявив, що країна не стане торгувати суверенітетом, нехай вона в чомусь і відстала. При цьому він пообіцяв захищати суверенітет Росії до кінця свого життя.

Звичайно, коли фюрер говорить про тисячолітню історію і про суверенітет, він має на увазі виключно свій суверенітет, суверенітет своєї ОЗУ. Але ми знаємо, яким буде кінець. Ми. Але не "вони". Адже "багатьом" і невтямки, що технічне відставання неминуче призводить до втрати суверенітету всієї економіки, всієї країни, всього народу, якщо і не в прямому сенсі. Хоча... можливо, це й на краще. Може, це покладе край новому розвитку фашизму в Європі в XXI столітті... Мабуть, тисячолітня історія Росії Путіна і закінчиться. Адже ми не просто ще "десь відстаємо". Ми вже відстаємо на століття і скрізь.

З іншого боку, нещодавно голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко знову повторила, що Москва не хоче "спокійно дивитися" на утиски росіян у республіках колишнього СРСР.

А член Ради Федерації, перший заступник голови комітету з оборони і безпеки Франц Клинцевич заявив про те, що НАТО готує плацдарм для "глобального удару" по Росії.

Що відбувається?

Усе дуже просто.

З 2000 по 2008 роки в Путіна та його ОЗУ був такий контракт з російським бидлонародонаселенням: "Ми вас годуємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся (поки ми спокійно грабуємо країну)". І цей контракт реально працював.

Потім рейтинг Путіна полетів донизу, і контракт був порушений, у частині "ми вас годуємо". Трапилося "Пікальово", і воно загрожувало перекинутися на інші "точки на районі" путінської галявини. Тоді Путін та його ОЗУ напали на Грузію, і рейтинг Путіна одразу злетів угору. Вони помітили цей ефект, і їм сподобалося. Але до колишнього контракту повернутися не вдалося. Звичайно, це було просто неможливим з об'єктивних економічних причин у зв’язку з зі зруйнованою ними же економікою.

І тоді Путін та його ОЗУ придумали новий контракт з російським бидлонародонаселенням: "Ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся... Знаєте, навіщо потрібно було приєднувати Крим? Тому що нам це нав'язали США. Тому що ми по-іншому вчинити не могли: якщо б ми цього не зробили, то до Криму через два тижні увійшли б кораблі НАТО і там би залишилися".

І таке інше.

І нещодавні заяви Матвієнко і Клинцевича – абсолютно з тієї самої опери: "Ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся".

Росія в кільці ворогів, але "ми вас захищаємо, а ви сидіть тихо і не втручайтеся".

І поки що російське бидлонародонаселення приймає новий контракт. Із радістю.

Ще у 2007 році директор Центру консервативних досліджень при соціологічному факультеті МГУ Олександр Дугін зазначав: "Противників путінського курсу більше немає, а якщо і є, то це психічно хворі, і їх потрібно відправити на диспансеризацію. Путін – скрізь, Путін – все, Путін є абсолютним, Путін незамінний". Хоча, в Адольфа Алоїзовича такі контракти і підтримка теж були. Але ми всі знаємо, чим вони закінчуються.

Читайте також

Пошук "Патріотів": що НАТО пообіцяв Україні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба приїхав в НАТО попросити ЗРК Patriot, що йому відповіли

Примара Трампа: як НАТО намагається допомогти Україні

На зустрічі глав МЗС країн — членів НАТО питання України — головне на порядку денному

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України