Нові старі обличчя: кого призначили главою Нацполіції та помічниками Авакова

Розповідаємо, що відомо про нових топ-чиновників України

Фото: mvs.gov.ua

Кабінет міністрів України в середу, 25 вересня, призначив голові Міністерства внутрішніх справ Арсену Авакову низку заступників, а також нового главу Національної поліції.

Як відомо, напередодні Сергій Князєв, який очолював поліцію, залишив свою посаду через серйозний скандал навколо його колишньої дружини. "Апостроф" детально писав про це тут.

Розповідаємо, хто буде допомагати Авакову з роботою в МВС і кого Кабмін призначив керувати поліцією.

Дайте шість

Глава МВС на засіданні уряду отримав відразу шістьох нових заступників.

Один із них - старий знайомий, радник глави МВС Антон Геращенко. Тепер він буде заступником міністра. В обов'язки Геращенка буде входити координація законодавчого забезпечення діяльності МВС, взаємодія з парламентом і Громадською радою при міністерстві.

Антон Геращенко Фото: mvs.gov.ua

Першим заступником голови МВС призначено Сергія Ярового. Фактично він повернувся на посаду, яку займає ще з 8 лютого 2017 року. З Аваковим у МВС Яровий працює навіть довше - з березня 2014 року.

Сергій Яровий Фото: mvs.gov.ua

До цього він із 2010 по 2012 рік обіймав посаду командувача Внутрішніх військ МВС, а після - радника глави МВС.

Яровий буде займатися формуванням і реалізацією в МВС держполітики в сфері публічної безпеки та порядку. Крім того, він буде займатися координацією діяльності правоохоронних органів і військових формувань при необхідності - захисту об'єктів і територій у разі виникнення НС. Також він координуватиме роботу миротворців.

Посаду заступника отримав і Сергій Гончаров. Він також не новачок в МВС, працює в структурі міністерства на різних посадах з 2015 року. Вперше був призначений на посаду заступника голови МВС в липні 2018 року.

Сергій Гончаров Фото: mvs.gov.ua

До його обов'язків входитиме координація питань забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС. Також він займеться впровадженням Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту.

На посаду заступника міністра також призначили Тетяну Ковальчук. Вона також працює в МВС з 2015 року. Весь цей час - на посаді заступника міністра.

Тетяна Ковальчук Фото: mvs.gov.ua

У МВС вона займатиметься забезпеченням формування державної політики з міжнародної співправці з органами ЄС, НАТО та іншими міжнародними організаціями.

Ще одна заступник голови МВС - Катерина Павліченко. У структурі МВС працює з 2015 року. З 2016 року обіймала посаду заступника начальника Департаменту патрульної поліції.

Катерина Павліченко Фото: mvs.gov.ua

Зараз буде відповідати за моніторинг за дотриманням прав і свобод людини в діяльності органів структури МВС. Також буде стежити за дотриманням гендерних прав і займатиметься протидією насильству в сім'ї.

І останнє поповнення у Авакова - Олександр Гогілашвілі. Раніше він обіймав посаду голови відділу зв'язків із громадськістю Міжнародної антинаркотичної асоціації, яка надає платні послуги з лікування наркотичної та алкогольної залежності.

Олександр Гогілашвілі Фото: mvs.gov.ua

У МВС Гогілашвілі займатиметься координацією питань протидії наркоманії та наркозлочинності. Також він буде курирувати напрямок реабілітації наркозалежних, соціальне партнерство і взаємодії МВС з релігійними та конфесійними групами в Україні.

Новий глава Нацполіції України

Крім призначення заступників глави МВС, Кабмін призначив і нового главу Нацполіції. Ним став заступник голови Нацполіції Ігор Клименко, який був призначений за поданням Авакова.

Ігор Клименко Фото: mvs.gov.ua

Клименко зазначив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізують з моменту створення Нацполіції. Водночас займеться і проблемами, які турбують українців.

"Завдання номер один - покращення стану реагування на повідомлення про скоєння злочинів і правопорушень. Наступний напрямок роботи - профілактика злочинності, в першу чергу - її вуличних проявів, а також підвищення ефективності в забезпеченні безпеки дорожнього руху", - повідомив він.

Клименко перебуває на службі МВС з 1998 року. Є генералом третього рангу.

У структурі Нацполіції працює з 2017 року, коли очолив департамент кадрового забезпечення.

З березня 2018 року обіймав посаду заступника глави Нацполіції України.

У 2014 році брав безпосередню участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Читайте також

Підкоп під Зеленського: яку нову гру затіяв Путін

Ключевая задача ИПСО России состоит в том чтобы дискредитировать руководство Украины

Силові зміни: з чим пов’язані різкі кадрові рішення Зеленського

В один день президент провел ряд серьезных кадровых изменений в силовых структурах

Кадрова карусель в Кабміні: чому звільнили Кубракова та Сольського

Увольнение министров очевидно является решением Офиса президента