RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Криму українське на кожному кроці, слово "Дякую" викликає масу позитиву - російський поет Орлуша

Російський поет про Крим після анексії

Російський поет про Крим після анексії Фото: twitter.com/penshark

Російський поет АНДРІЙ ОРЛОВ (ОРЛУША) не визнав анексію Криму і неодноразово повторював, що півострів належить Україні, хоча така позиція загрожує порушенням кримінальної справи проти нього в РФ. В інтерв'ю "Апострофу" він розповів про настрої кримчан та одну серйозну поразку України на півострові.

Мені доводиться спілкуватися з кримчанами постійно. Діапазон, як ви розумієте, величезний – від "Путін – наше все, врятував від кривавих бандерівських фашистів" до людей нормальних і адекватних, яких там явна меншість.

У Криму сьогодні все українське принишкло, зіщулилося, залякано й забито. Але воно є на кожному кроці. Знаєте, як в дитинстві, на старій парковій лавці колупнеш нову червону фарбу, а під нею – яскравий попередній колір – жовтий, наприклад. Я в останній приїзд у магазинах, на ринку, в кафе говорив з людьми тільки українською (як можу), так у відповідь бачив лише посмішки, і відповідали всі теж українською, не замислившись, не соромлячись оточуючих. Навіть моє "дякую" зі смішним для вас московським акцентом викликало масу позитивної реакції.

І ще: навіть "вата-ватна", таксист, який був у проросійській самообороні, почавши зі стандартного "Слава Богу, ми тепер в Росії", сумнішає, коли розмова переходить на економіку, ціни, курортний сезон. І каже: "Сьогодні, можливо, і по-іншому би проголосували. Дружина – росіянка, але тепер за хохлів, удома у вишиванці ходить, а що купити треба – до Херсона її вези!.."

Але, на превеликий жаль, думаю, що навіть чесний, проведений за українськими законами і з будь-якими міжнародними спостерігачами референдум дав би результат на користь Путіна і РФ. Потрібно визнати, що Україна зазнала в мізках кримчан дуже важкої поразки, виявившись не готовою до масованої пропагандистської атаки. Окупація свідомості не менш страшна, ніж анексія території. Людей реально змогли налякати, і вивітрити цей страх буде дуже важко, у багатьох випадках – неможливо.

Повний текст інтерв'ю читайте на "Апострофі" найближчим часом

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто