RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

План "Перехоплення" і вибиті вікна: за що підірвали авто адвоката посеред Харкова

Постраждалий стверджує, що йому погрожували

Постраждалий стверджує, що йому погрожували Фото: Facebook

У понеділок, 25 листопада, в Харкові біля будинку по вулиці Чайковського прогримів потужний вибух - постраждав автомобіль Toyota Camry, а також транспортні засоби, які перебували поблизу. Власник машини, який на момент вибуху перебував за її кермом, - адвокат Андрій Гагун. "Апостроф" розповідає все, що відомо про НП.

Автомобіль адвоката підірвали на парковці близько 10:13. За даними начальника ГУ Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренка, вибуховий пристрій підклали під авто, залишивши його на асфальті. У результаті НП механічні пошкодження отримали автомобілі, що знаходилися в епіцентрі вибуху, а в квартирах поблизу повибивало вікна.

У причетності до злочину підозрюють людей, які пересуваються на автомобілі Opel Vectra синього кольору з державними знаками європейської реєстрації. У Харкові та області оголосили план "Перехоплення". Незабаром з'ясувалося, що авто зловмисники спалили, його виявили в лісосмузі.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Перші хвилини після вибуху

Перші версії НП

У ГУ Нацполіції в області заявили, що інформація про НП внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 ч. 1.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У даний час встановлюються всі обставини події.

1 / 1
1 / 1
1 / 1

У той же час адвокат Андрій Гагун стверджує, що неодноразово отримував погрози і пов'язує подію зі своєю професійною діяльністю. Чоловік зазначив, що близько трьох років проживає в будинку, біля якого і стався замах, і додав, що в результаті вибуху отримав лише незначні порізи рук.

Вибухівка була встановлена під автомобілем і спрацювала, як тільки він рушив. За даними слідчих, що працюють на місці події, під машиною було встановлено саморобний вибуховий пристрій.

"Хочуть залякати, щоб перестав займатися адвокатською і правозахисною діяльністю", - заявив Гагун журналістам, додавши, що неодноразово отримував погрози по телефону з засекречених номерів, але серйозно до них не ставився.

Хто такий Андрій Гагун і що про нього відомо

За даними "Depo.Харьков", Андрій Гагун - екс-працівник прокуратури Харківської області. Він є зятем екс-першого заступника прокурора Харківської області Володимира Суходубова. Як стверджує в блозі на "Цензор.нет" журналіст Сергій Іванов, Гагун нібито причетний до корупційних схем у місті.

Варто відзначити, що в будинку, біля якого стався вибух, проживає глава Харківської облради Сергій Чернов, але адвокат вважає, що замах було скоєно саме на нього.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити