RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Чорнобиль­ський" дим в Києві: фото, відео і всі подробиці НП

У Києві був поставлений рекорд за рівнем забруднення повітря

У Києві був поставлений рекорд за рівнем забруднення повітря Фото: Громадське

Увечері 16 квітня Київ огорнуло густим їдким димом. Жителі практично всіх районів столиці (а також передмість) скаржилися на запах гару. Багато хто в соцмережах писав про те, що через гар в квартирі неможливо перебувати навіть із закритими вікнами. "Апостроф" зібрав всі подробиці про НП та її причини.

Заява КМДА

Київська влада опублікувала ввечері екстрену заяву в якій говорилося, що в повітрі зафіксовані продукти горіння, а фахівці просять закрити вікна і не виходити на вулицю. Причиною диму назвали пожежі в Житомирській області та Чорнобильській зоні, а також зміну напрямку вітру.

У КМДА наголосили, що радіаційний фон в Києві не був перевищений і залишався в межах норми. Також жителям столиці дали поради:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі;
  • тримати вікна закритими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати кватирки вологою тканиною і періодично її міняти;
  • включити системи кондиціонування та очищення повітря;
  • проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;
  • збільшити споживання рідини до 2-3 літрів в день для дорослих. Для відновлення солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

Якщо у вас з'явилася задишка, кашель або безсоння, жителям Києва радять звернутися до лікаря.

Рівень забруднення повітря

Увечері 16 квітня в києві був зафіксований "червоний" рівень забруднення повітря. За даними сайту iqair.com, рівень склав 380 AQI.

Станом на 10:30 ранку згідно з даними сайту, рівень забруднення все ще вище норми:


Що кажуть рятувальники

Протягом дня вітер в Києві був західного напрямку, а ввечері змінився на північно-західний. У зв'язку з цим утворилися сприятливі умови для поширення продуктів горіння в повітрі на території Києва. Хімічної та радіологічної загрози таке явище не несе.

Радіаційний фон по Києву та Київській області станом на ранок 17 квітня перебуває в межах норми (Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,023 мР/год при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год).

Читайте також