RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Все або нічого: "Шахтар" битиметься з "богами" за життя в Лізі чемпіонів

У Харкові "Шахтарю" потрібна перемога над "Аталантою"

У Харкові "Шахтарю" потрібна перемога над "Аталантою" Тайсон мчить в атаку Фото: shakhtar.com

Сьогодні, 11 грудня, донецький "Шахтар" зіграє матч шостого туру групового турніру Ліги чемпіонів. У Харкові "гірники" зустрінуться з італійською "Аталантою". В ефірі українського ТБ гру Шахтар - Аталанта можна буде дивитися онлайн на телеканалі "Футбол 2".

Матч на стадіоні Металіст розпочнеться о 19:55. "Апостроф" проведе онлайн трансляцію з Харкова.

Турнірні розклади

Перед останнім матчем "Шахтар" посідає друге місце в групі, випереджаючи на одне очко "Динамо" Загреб і на два - "Аталанту".

Перемога в сьогоднішньому матчі однозначно виведе "Шахтар" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Нічия гарантує "Шахтарю" євровесну, тобто як мінімум участь в плей-офф Ліги Європи. А якщо "Динамо" не обіграє в Загребі "Манчестер Сіті", то "Шахтар" залишиться на другому місці.

Поразка залишить донецьку команду в єврокубках, якщо "Динамо" не обіграє "Манчестер Сіті". Тоді "Шахтар" буде третім і зіграє в 1/16 фіналу Ліги Європи.

Як бачимо, доля "гірників" в їх руках. Потрібно тільки повторити результат матчу в Мілані. Нагадаємо, свою поки єдину перемогу в нинішній Лізі чемпіонів "Шахтар" здобув над Аталантою у другому турі.

Травми, дискваліфікації

У "Шахтаря" сьогодні усі в строю. У той же час "Аталанта" має втрати. Дискваліфікований бразильський захисник Рафаель Толой, який зіграв п'ять матчів. Травмований колумбійський форвард Дуван Сапата. Також під питанням участь в матчі словенця Йосипа Ілічіча.

Котирування букмекерів

Згідно букмекерських котирувань, на перемогу "Шахтаря" і "Аталанти" практично однакові коефіцієнти - 2,60 на український клуб і 2,50 на італійських "богів".

Слова тренерів

Наставник донецького клубу Луїш Каштру заявив, що шанси абсолютно однакові - 50 на 50.

"Має бути дуже цікава зустріч чудових команд з сильними футболістами. Боротьба буде йти до самого кінця", - сказав Каштру.

А тренер команди з Бергамо Джан П'єро Гасперіні вважає фаворитом український клуб.

"У "Шахтаря" більше шансів на підсумковий успіх, хоча б виходячи з турнірного становища. У таблиці суперник зараз вище нас. "Шахтар" може не ризикувати, він не зобов'язаний грати на перемогу, на відміну від нас. А нам потрібні тільки три очки", - сказав наставник "богів".

Перша гра

У Мілані першими забили господарі. Відзначився Сапата. Але ще до перерви "Шахтар" зусиллями Мораеша рахунок зрівняв. Гра йшла до нічийного результату, але Манор Соломон на 5-й компенсованій хвилині приніс "Шахтареві" три очки.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії