RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Катастрофа в боксі і скандальний футбол: спортивні підсумки 2020 року

2020 рік приніс уболівальникам чимало радості, але й багато розчарувань

2020 рік приніс уболівальникам чимало радості, але й багато розчарувань

Підходить до закінчення 2020 рік, який приніс усім серйозне випробування у вигляді коронавирусу, який вплинув і на світовій спорт. Змагання переносилися або скасовувалися, потім поновлювалися без глядачів. На жаль, рік, що минає, забрав кількох видатних спортсменів.

"Апостроф" підбиває спортивні підсумки 2020 року.

Через пандемію коронавирусу так і не були проведені Олімпійські ігри і чемпіонат Європи. Обидва турніри перенесені на літо 2021 року. Ліга чемпіонів і національні чемпіонати були припинені на кілька місяців, але потім відновилися. Найкращою командою Європи стала "Баварія", яка обіграла абсолютно кожного суперника, з яким грала, особливо виділяється фантастична перемога над "Барселоною" з рахунком 8:2.

Чемпіоном України знову став донецький "Шахтар", який з величезним відривом фінішував на першому місці. У міжсезоння президент київського "Динамо" Ігор Суркіс пішов на ризикований крок, запросивши на посаду головного тренера Мірча Луческу, який до цього багато років тренував "Шахтар". Далеко не всі вболівальники позитивно прийняли призначення румунського фахівця. Втім, на даний момент робота Луческу приносить свої плоди. "Динамо" лідирує в чемпіонаті України, а в Лізі чемпіонів кияни хоч і посіли третє місце в групі, але зуміли потріпати нерви самої "Барселоні", ледь не добившись перемоги у виїзному матчі.

"Шахтар" здивував футбольний світ двома перемогами над "Реалом" (3:2 і 2:0), але також посів третє місце в групі.

У наступному році "Динамо" і "Шахтар" продовжать виступи в Лізі Європи.

Збірна України з футболу провела неоднозначний рік. Українці зазнали великі поразки від Іспанії (0:4) і Франції (1:7), причому поразка від французів стала найбільшою в історії української національної команди. Втім, потім Україна здобула історичну перемогу над Іспанією (1:0) і якийсь час навіть претендувала на перше місце в Лізі націй.

Перед останнім туром Україна і Швейцарія боролися за третє місце, яке дає право зберегти місце в дивізіоні А Ліги націй. Вирішальний матч повинен був відбутися в Швейцарії, але зустріч була скасована через декілька випадків позитивних тестів на коронавірус у українців. Хоча Україна мала досить здорових футболістів для проведення матчу, лікар швейцарського кантону Люцерн скасував поєдинок і відправив всіх українців на карантин. Через кілька тижнів УЄФА виніс по матчу рішення, яке шокувало українців. Збірній Україні було присуджено технічну поразку, яка означає виліт команди в дивізіон В Ліги націй. Зараз Україна намагається оскаржити рішення УЄФА в спортивному суді. Також збірна України дізналася суперників у відбірному турнірі чемпіонату світу 2022 року. Українці зіграють в одній групі з діючими чемпіонами світу збірною Франції, а також командами Фінляндії, Боснії і Казахстаном.

Зуміла порадувати баскетбольна збірна України, яка достроково завоювала путівку в фінальну стадію чемпіонату Європи 2022 року.

Важким виявився 2020 рік і для українського боксу. Колишній чемпіон світу в напівважкій вазі Олександр Гвоздик оголосив про завершення кар'єри через кілька місяців після поразки в об'єднавчому чемпіонському бою від росіянина Артура Бетербієва. У серпні Віктор Постол бився за титул чемпіону світу в першій напівсередній вазі, але програв американцеві Хосе Раміресу. Сергій Дерев'янченко у вересні отримав свій третій шанс стати чемпіоном світу в середній вазі, але в чемпіонському бою зазнав поразки від американця Джермалла Чарло.

У жовтні всі чекали, що Василь Ломаченко стане абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі, але українець несподівано зазнав поразки від американця Теофімо Лопеса, показавши пасивний бокс протягом більшої частини поєдинку. Пізніше з'ясувалося, що Ломаченко вийшов на бій травмою, хоча міг запропонувати супернику перенести поєдинок на пізніший термін.

Підтримати реноме українських боксерів вдалося лише Олександру Усику та Артему Далакяну. Усик зумів перемогти величезного британця-суперважкоатлета Дерека Чісору, а Далакян в черговий раз захистив титул чемпіону світу в найлегшій вазі.

Порадував силач Олексій Новіков, який став другим в історії українцем, який завоював титул "Найсильніша людина в світі".

Головними трагедіями року стали раптова смерть легендарного аргентинського футболіста Дієго Марадони, який помер у віці 60 років, і загибель легенди баскетболу Кобі Брайанту, який розбився в вертольоті разом з донькою. Крім того, в Італії помер футболіст Паоло Россі, який в 1982 році завоював "Золотий м'яч".

І наостанок пропонуємо вам подивитися ролик, присвячений успіхам українських спортсменів у 2020 році, який підготували наші колеги з Апостроф News на телеканалі Апостроф TV.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії