RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Уельс - Україна: все про фінал плейоф відбору ЧС-2022

Що потрібно знати про вирішальний матч за вихід на Мундіаль

Що потрібно знати про вирішальний матч за вихід на Мундіаль Фото: Twitter

У неділю, 5 червня, відбудеться фінальний матч плейоф відбіркового турніру чемпіонату світу-2022 (ЧС-2022), у якому збірна України зустрінеться з національною командою Уельсу на прізвисько "дракони".

Гра відбудеться на стадіоні "Міленіум" у Кардіффі і розпочнеться о 19:00 за київським часом. "Апостроф" розповідає головне, що потрібно знати про майбутній поєдинок.

УЕЛЬС - УКРАЇНА: ДЕ ДИВИТИСЯ

Шлях команд до фіналу плейоф відбору

Обидві збірні фінішували другими у своїх групах відбіркового турніру. Уельс пропустив уперед бельгійців, але випередив чехів, естонців та білорусів. Україну випередили французи, а не змогли цього зробити Фінляндія, Боснія та Герцеговина, а також Казахстан.

У півфіналі плейоф відбіркового турніру "дракони" перемогли Австрію (2:1), а "синьо-жовті" виявилися сильнішими за Шотландію (3:1).

Що чекає на переможця

Переможець протистояння отримає путівку на чемпіонат світу-2022. У Катарі його суперниками нагруповому етапі будуть збірні Англії, Ірану та США.

Усі свої три гри на цій стадії переможець матчу Уельс-Україна зі своїми суперниками за квартетом зіграє на стадіоні "Ахмед бін Алі" в Ер-Раяні.

УЕЛЬС - УКРАЇНА: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Головні зірки протистояння

Лідерами валлійської збірної є колись одні з найкращих гравців Європи на своїх позиціях - півзахисник Аарон Ремзі та вінгер Гарет Бейл.

Першому в середині поля у неділю 5 червня протистоятиме зірка "синьо-жовтих" Олександр Зінченко. Іншою важливою фігурою у складі української збірної є вінгер Андрій Ярмоленко.

Склади та думка експертів

Невелику перевагу в цьому протистоянні фахівці віддають валлійцям. Але тут варто зазначити, що українців не вважали фаворитами і в їхньому поєдинку із шотландцями, що не завадило "синьо-жовтим" впевнено розправитися із суперником.

Що ж до гравців двох команд, то ресурс Transfermarkt оцінює вартість складу збірної Уельсу у 143,6 мільйона євро. Національна команда України за цим показником випереджає суперника: її склад коштує 215,5 мільйона євро.

Читайте також

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссія та ПСЖ зіграли перший матч у півфінальній стадії Ліги чемпіонів

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацію боксу України очолив Олег Ільченко - людина з кримінальним минулим та без менеджерського досвіду

Баварія - Реал - 2:2 бойова нічия у першому півфіналі Ліги чемпіонів

Баварія та Реал влаштували гольову феєрію у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів

Новини партнерів