RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Список може бути розширений: дипломат попередив про нові санкції США проти України

Санкції, які США ввели проти ряду українських політиків, можуть бути не останніми в відношенні нашої країни.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV виклав дипломат, міністр закордонних справ України в 2003-2005 і 2010-2012 роках Костянтин Грищенко.

"Ті, хто потрапив в список, намагалися допомогти, як частина з них вважала, чинному президенту Сполучених Штатів. Тим не менш, це його адміністрація. Оскільки вони вийшли за рамки прийнятного в цілому для політичної і юридичної систем США, то вони потрапили в список. Коли прийде нова адміністрація, яка, як мені здається, буде ще жорсткіше ставитися до тих, хто становить загрозу інтересам США або порушує їх правові норми, то цей список може бути розширений", - вважає дипломат.

За словами Грищенка, санкції можуть торкнутися не тільки України, але і багато інших країн.

В цілому ж дипломат вважає, що політика США з роками стає більш жорсткою.

"В даному випадку мені здається, що тут США будуть концентруватися на тому, щоб долучити до цих зусиль ще Європейський Союз і конкретні європейські країни.

Ті, хто розраховує, що їм вдасться сховатися десь в Європі - а сьогодні це ще можливо - ця практика відійде в минуле досить швидко. Це буде так само, як і з таємними рахунками в швейцарських банках", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Санкційна політика США буде більш жорсткою, постраждає і Україна - Костянтин Грищенко