RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні перерахували пенсії: кого торкнулося і на скільки підняли

В Україні органи Пенсійного фонду провели перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, тому в липні вони отримають доплату за квітень і травень. Середній розмір доплати складе майже 200 гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Як сказано в повідомленні, перерахунок було проведено автоматично, без звернення пенсіонерів до Пенсійного фонду, відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

"Перерахунок проведено з 1 квітня після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих і сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року. Відповідно, в червні пенсіонери отримають як підвищену суму пенсії, так і доплату за квітень і травень", - уточнили в міністерстві .

Доплату отримають ті особи, у яких після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло не менш ніж 24 місяці і вони в цей час працювали.

Крім того, страховий стаж, набутий за цей період, враховано при обчисленні нового розміру пенсії, а для пенсіонерів, які набули не менш як 24 місяці страхового стажу і мали більшу заробітну плату - пенсія обчислена з урахуванням збільшеної заробітної плати.

Всього збільшено пенсії для 313 тисяч пенсіонерів, а середній розмір підвищення склав 193,32 грн.

Як повідомляв "Апостроф", в 2021 році заплановано п'ять етапів підвищення пенсії в Україні. Черговий з них заплановано на 1 липня і торкнеться тих пенсіонерів, які не підпали під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.