RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У РНБО назвали нові фейки путінських ЗМІ про Україну

Росія продовжує продукувати фейки та поширювати дезінформацію про війну, яку вона веде в Україні.

Про це в Telegram повідомив український Центр протидії дезінформації при РНБО.

Фейк

У міноборони Росії заявили, що "ЗС РФ виключно гуманно ставляться до мирного населення і не завдають ударів по об'єктам цивільної інфраструктури, на відміну від збройних формувань України, які використовують лікарні, житлові будинки, церкви, дитячі садки та школи для укриття бойових підрозділів та розміщення зброї.

Дезінформація

ЗМІ Росії поширюють інформацію, що "після зачистки Попасної" озброєні формування ОРДЛО "вийшли на адміністративний кордон Луганської області". Ця теза представляється як перемога та "виконання цілей спецоперації". Насправді у регіоні тривають бої з окупантами.

Маніпуляція

ЗМІ Росії повідомили, що "британці залишаться без опалення через санкції проти РФ, а вже зараз 10 мільйонів британців можуть опинитися перед вибором: замерзнути або збідніти. Через зростання цін на пальне їм вже важко оплачувати рахунки".

Як повідомляв "Апостроф", після заяви ЗСУ про знищення на острові Зміїного десантного судна окупантів та двох ЗРК "Тор", міноборони країни-агресора придумало фейк нібито знищення в районі острова одразу п'яти повітряних суден та кількох безпілотників української армії.