RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путін відповість за кожного: в ООН назвали кількість загиблих мирних громадян під час війни

Із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію Україну загинуло більше трьох тисяч мирних жителів і майже чотири тисячі отримали поранення.

Про це свідчать Управління Верховного комісара ООН з прав людини

Так, всього за добу, станом на 12 травня, загинули 32 цивільних особи, та було поранено 31 людину. На сьогодні, кількість постраждалих становить 3 573 і 3 816 людей відповідно.

Зокрема, в Донецькій та Луганській областях, за офіційними даними ООН, загинули 1 919 цивільних, із них 1 802 – на території, яка контролюється урядом України.

У той же час, ООН зазначає, що реальні цифри можуть бути значно вищими, "оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження".

"Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), і Попасна (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб", – резюмували в Управлінні.

Раніше ми писали, що у Маріуполі загинули одеські бійці з позивними "Хват" та "Ріхтер".