RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Стосується певного типу авто: в Україні змінили правила ввезення транспортних засобів

Верховна Рада затвердила законопроект, який передбачає внесення змін до правил ввезення транспортних засобів на територію України.

Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Йдеться про законопроект №7360. Документ, який підтримали нардепи, змінює правила ввезення вантажних автомобілів та автобусів до України.

У пояснювальній записці сказано, що нововведення стосуються екологічних вимог під час транспортування комерційних автомобілів. Якщо раніше ввезення вантажівок чи автобусів на територію України обмежувалося нормами "Євро 5", то після рішення Ради для юридичних осіб це значення знижено до "Євро 3".

Нові правила діятимуть під час воєнного стану, а також протягом року після його припинення або скасування, але не пізніше 31 грудня 2023 року. Тепер автобуси чи вантажівки екологічного стандарту "Євро 3" зможуть завезти лише юридичні особи. Для фізосіб продовжують діяти колишні норми – не нижчі за "Євро 5". Ввезений транспорт власнику заборонено продавати в перші три роки.

У документі на сайті Ради також сказано, що екологічний стандарт Євро 3 запроваджено для транспортних засобів з 2000 року випуску, норма Євро 5 – з 2008 року.

Раніше ми розповідали, що в Україні ускладнили процедуру нульового розмитнення автомобілів.