RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Шанси на порятунок дуже великі: головні тези заяви дружин захисників "Азовсталі"

Україна має великі шанси на проведення деблокади Маріуполя для порятунку військовослужбовців з "Азовсталі".

Про це під час-прес-конференції заявили дружини бійців полку "Азов", які продовжують тримати оборону у прифронтовому місті.

Порятунок бійців із "Азовсталі" - високі шанси деблокади Маріуполя

За словами дружин військовослужбовців, Україна може провести військову операцію з порятунку військовослужбовців та поранених із території заводу "Азовсталь", але для цього мають активізуватися усі громадяни. Вони сподіваються, що влада докладе максимум зусиль для деблокади.

"Шанси дуже великі, особливо якщо всі активізуються, включаться. Нам дуже не подобається риторика, що всім потрібно здатися в полон або що це така трагедія. Ні, шанси залишаються більшими", - заявили дружини під час прес-конференції.

Порятунок бійців з "Азовсталі" - нестача води та продуктів

Військовослужбовці, які тримають оборону Маріуполя, змушені пити лише один раз на день склянку технічної води. Дружини бійців "Азова" стверджують, що чашку води можуть ділити на кілька захисників. Такі умови життя не лише серед військовослужбовців, а й серед поранених у підземних шпиталях.

Порятунок бійців із "Азовсталі" - евакуація громадян

Евакуацією цивільних із території заводу займалися виключно бійці полку "Азов". ЗС РФ, за словами дружин солдатів, не пропускали на "Азовсталь" ні представників української влади, ні міжнародних організацій. Операціями із порятунку мирних жителів керував командир підрозділу Денис Прокопенко.

"Одного разу росіяни просто обстріляли автобус, в якому їхали азовці, щоб забрати цивільних жінок та дітей. Троє азовців загинули, шість тяжко поранених. Таке ставлення росіян до азовців", - додали дружини.

Порятунок бійців із "Азовсталі" - пораненим ампутують кінцівки без ліків

На території заводу також дефіцит лікарських засобів, через що пораненим бійцям ампутують кінцівки без знеболювальних.

"Зараз їм ампутують кінцівки навіть з маленькими ушкодженнями, без знеболювальних, просто ріжуть наживо, їх побратими це все бачать, у них немає взагалі жодної медицини. Люди з ампутаціями зараз лежать без антибіотиків, без знеболювальних, просто зазнають болю", - продовжили дружини військовослужбовців . .

Порятунок бійців з "Азовсталі" - можливий візит Папи Римського Франциска до Маріуполя

Деякі дружини бійців "Азова", які зараз живуть у Європі, нещодавно зустрічалися з понтифіком. За їхніми словами, Папа Римський емоційно поставився до цієї проблеми. Дружини уточнили у Франциска, чи він може приїхати до Маріуполя чи Запоріжжя для участі в евакуації військовослужбовців, на що понтифік відповів: "Це не проблема".

Порятунок бійців з "Азовсталі" - постійні обстріли та втрати полку "Азов"

Одна з дружин військовослужбовців стверджує, що з кожним днем зростає інтенсивність обстрілів та бомбардувань заводу "Азовсталь", через що маріупольський гарнізон зазнає втрат.

"Сьогодні ми вивозимо всіх поранених, а завтра у нас ще 200 поранених, тому що бомбардування відбуваються постійно. Треба говорити про евакуацію, про коридор для всього гарнізону. Тільки так ми зможемо врятувати людей. Вони й досі живі, є й досі живі поранені, є ще живі боєздатні бійці та тіла, які потрібно вивезти", - продовжила вона і наполягла на евакуації не лише поранених, а й усіх військовослужбовців, які тримають оборону на заводі.

Дружина командира полку "Азов" Катерина Прокопенко вважає, що бійці зробили все можливе для захисту міста від ЗС РФ і вони заслуговують на те, щоб залишитися живими і не потрапити в полон до окупантів.

"Вони не заслуговують на те, щоб бути замученими в полоні, або бути вбитими російською бомбою... Ми сподіваємося на коаліцію цивілізованих країн, які зможуть допомогти нашій владі витягнути наших військових з Маріуполя. Ми сподіваємося, що наша влада докладе максимальних зусиль, щоб врятувати всіх, хто знаходиться на заводі "Азовсталь", - додала Прокопенко під час прес-конференції.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ застосували "пекельні" бомби проти військовослужбовців на "Азовсталі".