RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З України до Криму: оприлюднено схему провезення дорогих євроблях на окуповану територію

У анексованому Криму окупанти затримали автомобіль преміум-класу, який був оформлений за підробленими документами.

Про це повідомляють кримські Telegram-пабліки.

Йдеться про автомобіль BMW X5 2017 року випуску: машину було куплено у квітні 2019 року на одному з аукціонів у США, а потім було ввезено на півострів з материкової території України. За даними окупаційної "митниці" Севастополя, власницею авто виявилася громадянка України, яка нібито отримала в Росії статус "переселенця".

Під час проходження контролю жінка надала документи, які підтверджують, що вона володіла автомобілем понад 12 місяців. Її звільнили від сплат мит, після чого вона продала авто мешканцю Севастополя.

Проте "суд" призначив їй штраф у розмірі 948 000 рублів. У свою чергу, нинішньому власнику BMW доведеться сплатити митні платежі в сумі 1 896 000 рублів та пені – близько 400 000 рублів.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада повернула плату за митне оформлення автомобілів, що ввозяться на територію України – воно було запроваджено після початку повномасштабної війни й майже всі, хто ввозив автомобілі на територію України під розмитнення, стикалися з намаганнями працівників митниці збільшити оціночну вартість автомобіля.