RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Полтавщині створили унікальний евакуаційний автобус для перевезення поранених військових

Полтавські військові медики отримали унікальний автобус для евакуації поранених бійців і цивільних та надання їм допомоги.

Про це повідомив очільник області Дмитро Лунін.

"Полтавська ОВА знайшла за кордоном звичайний автобус, залучила бізнес і волонтерів. Авто повністю переробили. В результаті вийшов унікальний мобільний шпиталь зі всіма "наворотами": від дефібрилятора до забезпечення киснем. Транспорт має 9 ліжок. Бус передали військовим медикам", – зазначив начальник Полтавської ОВА.

Він розповів, що автобус оснащений сучасним медичним обладнанням: інфузоматом, дихальним апаратом, ношами, дефібрилятором, монітором пацієнта, забезпечений киснем.

Очільник Полтавщини подякував меценатам та всім, хто фінансово підтримав цю ініціативу: Юрію Лупаєнку, гендиректору ПрАТ "Фірма "Полтавпиво" Василю Лавріченку, а також мережі аптек "Тріоль" та ТОВ "УЗТК Трейд".

Дмитро Лунін наголосив, що за час війни Полтавщина стала надійним тилом для фронтових областей: "Медзаклади області пролікували понад 170 тисяч переселенців, зокрема 30 тисяч – у стаціонарах. Ми приймаємо і поранених військових та забезпечуємо їх лікуванням і відновленням. Медицина Полтавщини дає гідну відповідь на всі виклики, які принесла війна".