RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Штрафи за автофіксацію: "Дія" запустила зручну послугу для водіїв

У "Дії відновили послугу перегляду та сплати штрафів автофіксації – у застосунку можна буде отримати push-сповіщення, а також переглянути деталі та сплатити штраф через Apple Pay, Google Pay чи за банківськими реквізитами.

Про це повідомляється у Telegram-каналі "Дія".

Зазначається, що з початку повномасштабного російського вторгнення, цю послугу, як і державні реєстри, відключили з міркувань безпеки, а тепер вирішили поновити.

Читайте також: Перевірити і оплатити нові штрафи за порушення ПДР можна в телефоні: як це працює

Важливо, що у застосунку можна буде переглянути історію штрафів навіть за той період, коли послуга була недоступна. Тож рекомендується перевірити, чи немає несплачених штрафів, адже, якщо порушення ПДР було зафіксовано автоматично, то людина може про нього навіть не знати.

Варто зазначити, що несплата штрафу призведе до відкриття виконавчого провадження, через яке можуть накласти арешт на банківські рахунки, не випустити за кордон тощо.

Раніше ми писали, що уже найближчим часом водії України матимуть можливість ділитися техпаспортом на авто за допомогою застосунку "Дія" - це буде зручно для тих, хто передає право керування своїм автомобілем близьким і знайомим.