RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Археологи знайшли давньоєгипетський амулет з загадковими символами: фото

Під час археологічних розкопок на півночі Туреччини, де раніше знайшли унікальні мозаїки, було виявлено унікальну давньоєгипетську печатку-амулет. Вважається, що вона належала давнім єгиптянам.

Про це повідомляє Arkeonews.

Артефакт знайшла команда, яка проводила розкопки під керівництвом дирекції музею Амасри та наукової консультації Університету Бартін. Амулет-друк має висоту 2 сантиметри та форму піраміди 0,9 сантиметра. На ньому є малюнки: права рука, що тримає меч, два крила та буквені символи.

За словами доцента Фатми Багдатли Чам, завідувача кафедри археології літературного факультету Університету Бартін, амулет є першим унікальним артефактом, знайденим у римській споруді, побудованій з мармуру, що датується другим століттям нашої ери.

Читайте також: Археологи знайшли унікальний фрагмент Вавилонської вежі: деталі

"Ми бачимо, що в основі витвору постать, що зображує бога Бєса, відомого нам за єгипетською релігією, зображена прокресленими лініями. У верхній частині роботи ми бачимо, що є буквені символи і слова-талісмани з давньоєгипетської релігії, званої демотичною. Буквенні символи на роботі , ймовірно, мають значення захисту", - розповіла вона.

За словами доцента, ймовірно цей амулет носили із собою для захисту від зла, хвороб та неприємностей. Вчені з'ясовують, ким був чоловік, якому належав амулет – можливо, це священик.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в центральній частині Норвегії виявили скарбницю, в якій були заховані срібні прикраси епохи вікінгів.