RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Прискорити цей процес не вийде: як правильно прогрівати автомобіль взимку

В умовах низьких температур прогрівання двигуна автомобіля стає необхідністю. Робити це необхідно при мінімальному навантаженні.

"Апостроф" розповідає, як правильно прогрівати двигун взимку.

Багато хто не знає, скільки часу необхідно прогрівати двигун і намагаються прискорити процес, користуючись акселератором для подачі горючої суміші у більшому обсязі. При цьому обороти двигуна збільшуються, але мастильний матеріал не нагрівається так швидко, як хотілося б.

Водії часто поспішають виконати прогрівання двигуна, щоб нагріти салон. Однак при включенні пічки на це потрібно 15-20 хвилин. Це не має сенсу, тому що охолоджуюча рідина не встигає нагрітися, а вентилятор пічки забиратиме тепло, щоб нагріти салон. В результаті сам двигун прогріватиметься повільніше.

Читайте також: Як чистити килимки в машині: "зимовий" лайфхак для водіїв

Деякі автомобілісти починають рух лише після досягнення двигуном температури 85-90 градусів. Однак вона є оптимальною, а не робочою. Рух можна починати вже за температури не нижче 50 градусів. При цьому не можна навантажувати двигун доти, доки він не досягне 90 градусів. Тільки після цього можна перейти у режим інтенсивної експлуатації.

Раніше "Апостроф" публікував лайфхаки для водіїв, як прибрати лід із лобового скла авто.