RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нагадує людину з рогами: фото загадкового малюнка, знайденого археологами у Британії

У Китаї в гробниці виявили теракотові фігурки, а у Великій Британії на пагорбі Несскліфф археологи Пол Рейлі та Гері Локк, влітку 2022 року знайшли таємниче різьблення на шматку пісковика. На камені вирізані круглі та прямі лінії, які виглядають як фігура.

Археологи звернулися за допомогою, щоб розгадати зміст зображення, пише ВВС.

"Ми запрошуємо людей допомогти нам вирішити загадку або розповісти нам, чи вони бачили інші подібні малюнки", - зазначив доктор Рейлі.

Вони назвали камінь Нессгліфом. Він був знайдений у частині області, яка раніше була досліджена у 1950-х роках та засипана. Несскліфф-Хіллз перебуває у віданні Ради Шропшира і на його території розташоване городище залізного віку, пізніше зайняте римлянами.

Читайте також: В Україні археологи розкопали фігурку міфічної істоти: фото унікальної знахідки

Доктор Рейлі з Університету Саутгемптона зазначив, що різьблені фігурки виглядають як фігура з чотирма рогами та двома руками.

"Важко знайти паралелі із залізним віком, але різьблення має схожість з різьбленням фігур у рогатих шоломах пізнього бронзового віку", - уточнив він.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Єгипті археологи розкопали піраміду невідомої цариці, в якій, крім неї, була ще схованка з трунами, муміями та артефактами, а також лабіринт.