RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Скільки Україна може отримати танків Leopard 2: експерт назвав приблизну кількість

Україна може отримати приблизно 100 одиниць танків Leopard, які канцлер Німеччини Олаф Шольц нарешті погодився доставити в Україну.

Про це Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Чому Leopard 2 так потрібні Україні: фото, відео та порівняння з іншими танками

Він детально розповів, скільки техніки отримає ЗСУ :

"Я передбачав, що до наступного "Рамштайну-9" у нас будуть танки. І так підраховували, десь близько 100 одиниць танків Leopard ми маємо отримати. Не факт, що всі танки будуть Leopard 2, можливо будуть Leopard 1. Там і виробник підготував партію у 138 танків, і це тільки виробник, і там є Leopard 2 і Leopard 1. Це броньований кулак, 100 танків – це танкова бригада. Танковою бригадою можна знести будь-яку ділянку оборони. Якщо ми візьмемо весь той пакет допомоги, який вже анонсований, то можу сказати, що чотири бригади можна озброїти гарантовано. Там близько 140 одиниць артилерії, близько 134 гусеничних танків, 40 колісних, більше тисячі бойових броньованих машин. Додайте сюди ще танкову бригаду, і ось вам фактично армійський корпус, який може здійснювати контрнаступ", – розповів військовий експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали, що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що німецький уряд не заперечуватиме, якщо Польща передасть Україні танки Leopard 2 .