RU  UA

Путін його просто використав: експерт розповів, як диктатор "обіграв" Пригожина

Президент РФ Володимир Путін лише використав керівника російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина, кинувши на фронт в Україну.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Зрозуміти і пробачити? Пригожин просить захистити зеків із ПВК "Вагнер" на законодавчому рівні

За його словами, Пригожин сподівався, що отримав політичну вагу, та його в ту ж мить "списали".

"Путін зіграв непогану шахову комбінацію. Він використав Пригожина для того, щоб той зрушив з місця фронт. А для того, щоб Пригожин міг це зробити, Путін поставив Суровікіна (раніше очолював російське угруповання в Україні), щоб той забезпечив виконання цього воєнного завдання. Але Пригожин скористався моментом не так, як гадав Путін. Він вирішив, що схватив Бога за бороду і почав демонструвати, що він набирає політичну вагу, і тоді його просто списали. Йому просто вказали на його місце", - зазначив експерт.

Також є інформація, що Пригожину нагадали про наявність багатьох "справ" в Африці. Там же є в деяких країнах, які мають економічні інтереси для Росії, його ПВК. Таким чином, просто "засунули назад, звідки він виліз". Тоді як державна система управління, Генштаб та Міноборони повернулися.

"До речі, російській пропаганді наказано не згадувати про ПВК "Вагнер", вже немає цього в ефірі, герої у них Герасимов та Шойгу. І Соледар - це цілком їхня заслуга. А сьогодні Пригожину дали єдиний знак – "закрий рот та займайся своїми справами. Якщо він його не закриє, він може потрапити під автобус, спіткнутися десь та загинути. Але якщо він закриє рота і буде сидіти там, де сидить, то може Путін його згодом і похвалить за це", - додав Олег Жданов.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки має намір оголосити ПВК "Вагнер", що воює в Україні, транснаціональною злочинною організацією.