RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Хто на навчання, а хто одразу в бій: кого зараз мобілізують насамперед в Україні

Мобілізація в Україні почалася ще 24 лютого 2022 року і продовжується постійно, без оголошення будь-яких "хвиль", оскільки Збройні сили завжди потребують спеціалістів для нових зразків озброєння.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

За його словами, у більшості випадків громадяни викликаються до територіальних центрів комплектування для уточнення військово-облікових даних.

Читайте також: Призвати слідчих, прокурорів та податківців: яких резервів найбільше потребують ЗСУ

"Рішення про мобілізацію громадянина приймається після проведення медичної комісії про придатність до військової служби", - зазначив він.

Громадяни, які раніше не проходили строкову службу, направляються до навчальних центрів, де проходять навчання за певними спеціальностями, після чого прибувають до військових частин на конкретні посади.

Мобілізованих з досвідом військової служби та нетривалою перервою у проходженні служби можуть одразу відправити до бойових військових частин, - пояснив офіцер.

Він зазначив, що наразі Збройним силам України потрібні фахівці для роботи на нових зразках озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат, проте насамперед мобілізують особовий склад за певними обліково-військовими спеціальностями.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", із усіх громадян, які отримують повістки у військкомати, насправді в армію закликають лише близько 5%.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.