RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Навіть не кожен десятий: скільки призовників забирають до армії після походу до військкомату

З усіх громадян, які отримують повістки у військкомати, насправді в армію забирають лише близько 5%.

Про це пише "Обозреватель".

Як зазначив начальник управління персоналом штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, повістки просто допомагають оновити інформацію про спеціальність, роботу та право на відстрочку військовозобов'язаних.

Читайте також: Не тільки штраф: як зараз карають ухилянтів за відмову від повістки

Горбач зазначив, що в Україні й надалі вручатимуть повістки у громадських місцях, доки військовозобов'язані самі не йтимуть до центрів комплектування та соцпідтримки, як це, власне, і передбачено законом про воєнний стан.

Водночас адвокати зазначають, що в умовах воєнного стану та загальної мобілізації вручать повістки можуть практично будь-де.

Найголовніше, що "лист щастя" має бути повністю та правильно заповнено, що необхідно для актуалізації даних. У повістці необхідно точно вказати всі дані людини, яку хочуть викликати у військкомат або ж мобілізувати.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому "пожвавився" процес вручення повісток на вулицях.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.