RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Майже півтори зарплати на руки: що відомо про підйомні виплати військовим та їхнім сім'ям

Українським військовослужбовцям пояснили, які виплати мають бути під час звільнення зі служби в армії, а також нагадали, що не тільки вони, але й члени їх сімей можуть розраховувати соціальну допомогу у вигляді "підйомних" виплат.

Про це повідомляє ресурс АрміяInform.

Матеріальна допомога виплачується при переїзді військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, а також тих, хто перебуває на кадровій військовій службі та військовій службі за призовом осіб офіцерського складу, на нове місце військової служби в інший населений пункт.

Читайте також: Як звільнитися з військової служби за станом здоров'я: юристка перерахувала порядок дій

Також на "підйомні" можна розраховувати у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців та коли військова частина передислокується у інше місце.

Зазначена допомога виплачується в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце військової служби.

За кожний день перебування в дорозі на військовослужбовця та кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїжджає разом із ним, виплачуються добові, які становлять 300 грн на особу за умови надання квитків. Варто зазначити, що день вибуття та день прибуття рахуються як дві доби. У разі відсутності квитків, добові виплачуються з розрахунку за одну добу переїзду.

Підйомна допомога та добові виплачуються на підставі наказу командира військової частини із зазначенням у ньому нарахованої суми до виплати.

У той же час, якщо члени сім’ї переїхали не безпосередньо на нове місце служби, а до інших розташованих поблизу місця служби населених пунктів і згодом бажають переїхати безпосередньо до місця служби військовослужбовців, підйомна допомога вдруге не виплачується.

Нагадаємо, в Україні з 1 лютого зарплату для військового визначають у залежності від його бойових завдань: хто бере участь у виконанні бойових завдань отримує додаткову винагороду 30 або 100 тисяч гривень, а хто перебуває в тилу має свою стандартну ставку.

  • Вас може зацікавити:

Проблема із виплатами військовим: кому додали на 30% і чому урізали 30 тисяч гривень

Нові правила виплат військовим на "нулі": українцям відповіли на 8 поширених питань

Квартира за рахунок держави: кого з УБД мають забезпечити житлом та в який строк