RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нема чого їм тут робити: США депортує втікачів від мобілізації з Росії

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Сполучені Штати, які готують новий пакет військової допомоги для ЗСУ, спочатку призупинили депортації росіян, але останнім часом практика повернення громадян "великою і могутньої" із "загниваючого заходу" на батьківщину знову відновилася.

Про це пише видання The Guardian, яке повідомляє про випадок депортації росіянина, що намагався попросити у США притулку, щоб уникнути мобілізації.

Повідомляється, що минулого тижня молодий росіянин, який приїхав до США, рятуючись від мобілізації на війну в Україні, був несподівано депортований назад до РФ.

Читайте: У Росії почалося масове вручення повісток: надійшли скарги з 44 регіонів

Імміграційна та митна служба США заявила, що здійснює висилку до країн, у тому числі й до Росії, відповідно до керівних принципів висилки зі США.

Адвокат із Техасу Дженніфер Скарборо повідомила, що серед її клієнтів четверо росіян, які попросили притулку в США через страх бути мобілізованими в РФ. Співробітники імміграційної служби повідомили, що одного з її клієнтів депортували.

Двоє інших клієнтів вже мають наказ про примусове видворення і можуть бути депортовані до Росії будь-якої миті.

За словами адвоката, співробітники імміграційної служби вирішили, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення "достовірного страху", і кожен із них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають критеріям.

Раніше ми писали, як довго Путін може вести війну з Україною.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізації бути? У Росії заборонили виїзд з країни всім військовозобов'язаним

Потрібно більше "мобіків": у Росії можлива нова хвиля мобілізації

Не тільки хворих: у Росії вирішили забирати на війну "недоторканну" категорію чоловіків