RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В армії Путіна проблеми під Бахмутом: дані аналітиків ISW

Збройні Сили України докладають надзусиль для оборони Бахмута, який російські окупанти штурмують, не зважаючи на значні втрати, вже понад пів року. До того ж українські військові змогли провести успішну контратаку.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

За даними щоденного зведення аналітиків станом на ранок 20 березня, Сили оборони, найімовірніше, провели контратаку на південний захід від Бахмута.

Читайте також: Є два напрямки для контрнаступу ЗСУ у травні: західні ЗМІ озвучили свої варіанти – карта

Українським захисникам вдалося здійснили ефективний контрнаступ навіть попри те, що Росія була обізнана про плани Києва провести операції в районі Бахмута, але нічого зробити з цим не змогла.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 19 березня, показують, що українські сили провели успішну контратаку на південний захід від Іванівського – 6 кілометрів на захід від Бахмута – і відкинули російські сили далі від траси T0504 у цьому районі", - зауважили аналітики.

Разом з цим заява речника Східного угрупування військ, полковника Сергія Череватого свідчить, що російські окупанти 19 березня здійснили 25 атак у районі Бахмута, проте не досягли суттєвих успіхів.

Тим часом деякі російські джерела підтвердили, що колона української бронетехніки зараз розміщена вздовж T0504 на південний захід від Костянтинівки (22 кілометри на південний захід від Бахмута), припускаючи, що ЗСУ готуються до контрнаступальної операції.

До того ж один з відомих російських так званих мілблогерів стверджує, що росіяни "дедалі більше не впевнені щодо здатності окупантів утримати ініціативу навколо Бахмута".

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки російських окупантів загинуло під Бахмутом.

Вас може зацікавити:

Українські воїни за добу відбили 69 атак і вразили 10 районів зосередження ворога: зведення Генштабу ЗСУ

"Ви у своєму розумі?" Військкомат зателефонував бійцю ЗСУ під Бахмут

Росіяни намагалися просунутися в районі Сватового: в ISW оновили карти бойових дій