RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Гробниці, скарби та мумії тварин: вчені завершили розкопки в некрополі Саккара в Єгипті, фото

Археологи Єгипту завершили черговий сезон розкопок у некрополі Саккара – вони не лише знайшли людські гробниці, наповнені артефактами та розмальованими ієрогліфами, але й виявили майстерні, де тварин готували до муміфікації.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Зазначається, що місце розкопок Саккара розташоване приблизно за 30 кілометрів на південь від Каїра. Ця місцина найбільш відома кількома великими пірамідами, одна із яких ступінчата та була побудована фараоном Джосером і вважається найдавнішою колосальною кам'яною будівлею і першою пірамідою в Єгипті.

Читайте також: У Єгипті археологи розкопали незвичну мумію: у чому її унікальність

Археологи також виявили майстерні для бальзамування тварин і гробниці для людей. За даними пресрелізу Єгипетського міністерства туризму та старожитностей, ці споруди датуються 30-ю династією фараонів (380 р. до н.е. - 343 р. до н.е.) і періодом Птолемеїв (305 р. до н.е. - 30 р. до н.е.).

Варто зазначити, що під час попередніх розкопок у Саккарі були виявлені складні різьблення на стінах, предмети, призначені для похорону, а також муміфіковані тварини. Особливу увагу заслуговує недавно відкрита майстерня, призначена для бальзамування тварин, яка була побудована з використанням глиняного та вапнякового підлогового покриття. В різних кімнатах і залах було знайдено значну кількість гончарного посуду та клаптиків лляної тканини, що зображали тварин. Крім того, були виявлені різноманітні поховання тварин.

Раніше ми писали, що в Єгипті знайшли близько 100 саркофагів.

  • Вас може зацікавити:

У Єгипті розкопали руїни стародавньої будівлі - може бути одним із загублених Храмів Сонця: фото

У Єгипті археологи знайшли кошик з фруктами віком 2400 років: фото

У Єгипті розкопали гробницю єгипетського полководця, який жив 2500 років тому: фото унікальних знахідок