RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Скільки ракет і дронів випустила Росія по Україні за травень: інфографіка

З 28 квітня по 29 травня Росія, військові витрати якої збільшилися на 9,2%, застосувала для ударів по Україні 198 ракет, з них було збито 177 штук.

Про це написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, навівши номенклатуру випущених та збитих боєприпасів.

137/126 - Х-101/ 555

31/28 - Калібр

18/16 - Іскандер-М/К

7/7 - Х-47М2

5/0 - Х-22

Він зазначив, що переважно завдаються удари за допомогою авіаційних ракет Х-101/555, що зумовлено великими можливостями у їхньому виробництві, проте це не додає їм ефективності прориву ППО. Така сама ситуація і з "Калібрами". "Все це робить функціонал даних ракет украй посереднім", - зазначив експерт.

Читайте: У Путіна більше немає вундерваффе: як росіяни хотіли знищити Patriot, а розвіяли міф про "Кинджали"

З 3 травня територією України було застосовано 413 дронів-камікадзе Shahed-136, з яких 377 було збито. "Їхня ефективність прориву ППО практично на тому ж рівні, що й у ракет, але різниця в ціні", - зазначив Олександр Коваленко, який підрахував, що ці БПЛА коштують близько $12,5 млн, що відповідає вартості двох "Калібрів".

Загалом, як зауважив військово-політичний оглядач, ефективність прориву ППО у російських ракет і дронів-камікадзе стали нижчими за 10%, а ефективність самих ударів - до 5%.

І такі результати стали можливими завдяки тому, що досвідченим екіпажам ППО надходять на озброєння дедалі сучасніші системи.

"Комбінація з багатого та по-справжньому унікального досвіду українських операторів ППО та високотехнічного та високотехнологічного обладнання, якого з кожним днем стає все більше, призводить до того, що "аналоговнєтні" ракети все частіше гуркочуть, але все менше руйнують", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Росії заявило, що "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинжал" нібито було знищено ЗРК Patriot у Києві.

  • Вас може зацікавити:

Будуть розповідати про "бази НАТО": з’явилися фото наслідків ударів РФ по Тернополю

Кривий Ріг зазнав руйнувань після нічних вибухів: фото і дані про постраждалих

Це не люди: що відбувалося у Дніпрі після обстрілу лікарні, відео