RU  UA

Росія застосовує цинічну тактику подвійних ударів: Братчук про удари по Одесі і ситуацію в Чорному морі

15 березня, Росія здійснила чергову ракетну атаку на Одесу. Тоді ворог провів подвійну атаку в одне місце, завдавши удару також після того, як на місце приїхали рятувальники.

Про цю тактику подвійних ударів по містах та поточну ситуацію з російським флотом у Чорному морі в етері Апостроф TV розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Читайте також: Кремль намагається врятувати залишки Чорноморського флоту: в ISW оцінили потуги Росії

Він вказує на те, що російські окупанти почали використовувати тактику подвійних ударів, що засновується на повторній атаці місць влучання вже після того, як туди прибудуть рятувальники:

"Ворог використовує тактику подвійного удару - влучання в цивільні об’єкти, і коли прибувають рятувальники, наноситься другий удар".

Братчук зауважує, що тому зараз коригується тактика дій для того, щоб уникнути втрат при повторних ударах.

Він додає, що мета ворога є зрозумілою та полягає в намаганнях зруйнувати портову інфраструктуру:

"Мета ворога зрозуміла - він намагається руйнувати портову інфраструктуру. Також атакується цивільна інфраструктура і місцеве населення".

Речник УДА "Південь" зауважує, що попри деяку паузу в обстрілах ворог активізував повітряну розвідку: "Вночі збито два розвідувальних безпілотники".

Разом з цим він додає, що флот Росії нараз знаходиться переважно в Новоросійську: "Там ворог тримає Калібри. Це найголовніша сьогодні зброя Чорноморського флоту".

Наразі один ракетоносій розташований в Севастополі. Він вважає, що зараз окупанти намагаються розв'язати логістичні проблеми, "після чого можлива ескалація".

Що стосується лівого берега Дніпра, Братчук вказує на спроби ворога в проведенні кількох штурмів на добу, які він здійснює невеликими групами:

"На лівому березі ворог проводить 2-3 штурми на добу. Штурмові групи невеликі за складом - до відділення. Ворог несе великі втрати. Знищується близько 70% особового складу груп".

Речник УДА вважає, що низька інтенсивність штурмів пов’язана із зосередженням всіх ворожих зусиль в напрямку Роботиного.

Згадує Братчук також і про Придністров’я, вказуючи, що там пройдено вже другий етап збурення ситуації – провокація з влучанням безпілотника:

"В Придністров’ї пройдено другий етап накачки ситуації. Перший був з’їзд їхніх депутатів. Другий - провокація з влучанням безпілотника по гелікоптеру. Також не виключається версія, що йдеться про внутрішню боротьбу місцевих кланів. Також владі Молдови варто звернути увагу на ситуацію в Гагаузії. Потрібна реакція на привітання Путіна башканом Гагаузії".

Нагадаємо, раніше експерт розповідав, яка зараз ситуація на правому і лівому берегах Дніпра.

  • Вас також може зацікавити:

Майже місяць кораблі РФ не виходять в Чорне море: в ЗСУ оцінили загрозу ударів

На Донеччині пекельні бої, за добу на фронті - 61 бойове зіткнення: зведення Генштабу і карти

Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою