RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Відхід українських військ з Авдіївки: чи вплинуло це на просування ворога

Армія противника, що продовжує тиснути в районі Очеретиного, а також Соловйова, Бердичів та Семенівки, змусила українські війська відступити, проте це не принесло ворогові швидке досягнення тактичних успіхів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ситуація під Авдіївкою важка: ISW оновив карти боїв в Україні

Аналітики зауважують, що часткові успіхи російської армії на північний захід від Авдіївки таки змусили українських оборонців відступити на інші тактичні позиції уздовж лінії фронту на захід від Авдіївки – проте ці результати не мали значного впливу на швидкість просування ворога та не змінило їх тактичних успіхів.

"Російські війська, як і раніше, навряд чи зможуть досягти глибшого оперативно значущого проникнення в цьому районі в найближчій перспективі", – йдеться в аналітиці.

Український головнокомандувач генерал-полковник Олександр Сирський визнав, що противник здійснює тактичне просування на північний захід від Авдіївки, також згадується, як інші українські офіційні особи вказували на те, що російські сили розгорнули до чотирьох бригад для тактичного проникнення в районі Очеретиного (на північний захід від Авдіївки).

Фахівці ISW наголошують, що після відходу українських військ з обмежених тактичних позицій у цьому районі російські війська не досягли відносно швидких тактичних успіхів на захід від Очеретиного, Соловйового (на північний захід від Авдіївки), Бердичева і Семенівки.

Аналітики також зауважують, що завдяки цьому українські війська утримують позиції та можливості в цьому районі, а тому можуть уповільнювати подальше просування армії ворога на захід.

Крім того, у звіті додається наступне: "Російським військам, імовірно, доведеться поповнювати та підсилювати атакуючі підрозділи та зменшувати темп наступальних операцій на захід від Авдіївки, якщо вони не залучать додаткові резерви, що, ймовірно, обмежить здатність Росії здійснювати додаткові швидкі тактичні наступи в цьому районі".

Нагадаємо, раніше в ISW спрогнозували, коли українські війська зможуть піти у контрнаступ.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог хоче взяти Часів Яр в оточення: оновлені карти бойових дій

Бої за Часів Яр тривають: у ЗСУ викрили брехню росіян

Росіяни посилили атаки на Авдіївському напрямку, за добу на фронті – 88 бойових зіткнень