RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Тут збиралася прогресивна молодь: як виглядав легендарний ресторан "Кукушка" в Києві. Фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з літнього та зимового ресторанів, двох маленьких кафе з буфетом.

Про це пише Kyivpastfuture.

Читайте також: Раніше все було не так: як виглядав бульвар Шевченка у Києві у 1930-50-х роках. Фото

Розміщався ресторан за адресою - Паркова дорога, 16. Це місце було точкою збору молоді, яка виражала антирадянський дух. "Стиляги" влаштовували там джазові вечори. Після цього ресторан став популярним серед богеми Києва. Тут проводили банкети, дні народження та весілля. Насолода була не з дешевих. Як стверджують ті, хто побував там бодай раз, враження були гарантовані. Як від місця, так і страв. Після святкування гості вирушали на прогулянку Петровською алеєю та Парковою дорогою.

Популярними стравами були - м'ясо лісової дичини, заєць під сметанною підливою. До закладу можна було приходити зі своїм алкоголем. Це якраз було те "гніздечко", про яке мріяли кияни після війни.

Щодо незвичайної назви ресторану, то виявляється, ще до революції ця частина Царського (так він тоді називався) саду називалася "Кукушкина дача", чи нею володіла якась мадам Кукушкіна, чи надмірне кукування птахів порушувало там заповідну тишу. І в цій місцевості жили тоді босяки, які влітку жили в куренях і яких називали "кукушкині діти". Цікаво, що 22 червня рівно о 4:00, коли бомбардували Київ, перша німецька бомба розірвалася саме на території Кукушкиної дачі. Ось від цієї назви, можливо, і походить назва ресторану.

Заклад закрився, але вид з Петрівської алеї залишився таким самим. Сьогодні на місці легендарного ресторану знаходиться КВЦ "Парковий".

Раніше "Апостроф" розповідав, як виглядала вулиця Глибочицька у 1970-х роках.

  • Вас також може зацікавити:

Дерев’яний будинок, що зберігся донині: в мережі згадали фото Андріївського узвозу в Києві

Як виглядав київський Поділ 130 років тому: в мережі показали цікаве фото

Київ в об’єктиві шведського фотографа: як виглядала українська столиця у 1960-х роках