RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Індія знемагає від найсильнішої в історії спеки, вже загинули десятки людей

Індія зазнала температурного колапсу – повітря прогрілось до 45°С. Місцева влада повідомляє про 58 загиблих внаслідок теплового удару, серед них й співробітники виборчих дільниць.

Про це повідомляє видання "Al Jazeera".

Читайте також: Чи прийде до України у червні аномальна спека: прогноз погоди на місяць

Аномально висока температура повітря, яка нині панує в Індії, призвела до смертельних випадків. В останній день парламентських виборів, які тривали з 19 квітня по 1 червня, прямо на виборчих дільницях північного штату Уттар-Прадеш померло 33 людини. Місцева влада повідомляє, що серед них були працівники дільниці та спостерігачі, а також охоронці та медики.

"Сім’ям загиблих буде надано грошову компенсацію в розмірі 1,5 мільйона рупій [18,000$ США]", – повідомив головний виборчий офіцер штату Навдіп Рінва.

Офіцери виборчої комісії в Праяградж штату Уттар-Прадеш відпочивають під припаркованим автобусомФото: Раджеш Кумар Сінгх/AP

Також Рінва розповів про випадок, коли прямо в черзі на дільниці через розпечене повітря до 45°С втратив свідомість один з виборців.

"Виборця доставили до медичного закладу, де після прибуття [медики] констатували його смерть", – сказав офіцер.

Метеорологічний департамент Індії (IMD) повідомив, що температура в місті Джхансі в суботу 1 червня досягла позначки у 46,9°C, а в Баллії термометри показали тривожні 61°C.

Загалом же відомо про 58 померлих через спеку по всій Індії в суботу. Окрім штату Уттар-Прадеш смертельні випадки зафіксовано й у сусідніх штатах Біхар, Одіша та центральному штаті Мадх'я-Прадеш.

Синоптики попереджають, що країну від спеки не врятують навіть дощі, котрі незабаром накриють більшу частину території Індії. Очікується, що сильна спека пануватиме на північному заході країни, а у Делі температура досягне 43°C.

Раніше ми розповідали, як швидко охолодити автівку влітку.

  • Вас може зацікавити:

Червень з рекордами: яка погода буде у перший місяць літа

Вчені знайшли в Індії останки змії розміром більше, ніж тиранозавр Т-Rex. Фото

В Індії натрапили на древніх ідолів: місцеві жителі заговорили про знак від Бога. Фото