RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вандали розтрощили могили українських Героїв "Да Вінчі", "Джуса" і Петриченка. Фото і відео

В ніч на 20 червня в Києві на Аскольдовій могилі невідомі вандали розгромили могили полеглих воїнів Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, Андрія "Джуса" Пільщикова та Павла Петриченка - пошкодили фотографії, квіти, лампадки та прапор.

Матеріал підготував "Апостроф".

Читайте також: З могили загиблого пілота "Джуса" вкрали шеврони, залишені побратимами: фото

Наречена Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла Аліна Михайлова повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Х, що на могилах загиблих воїнів - Да Вінчі, "Джуса" та Петриченка - в ніч на 20 червня зробили розгром. Про це також залишила допис дівчина Андрія Пільщикова "Джуса" Меланія Подоляк в соцмережі Х, написала наступне: "Не так я уявляла цей день".


На відео можна помітити розбиті лампадки на меморіалі-триптиху "Іловайськ. ДАП. Дебальцеве", пошкоджені квіти, фотографії полеглих Героїв та прапор. На місці зібралися родичі загиблих військових, працювала слідчо-оперативна група.

Пізніше в одному з місцевих Telegram-каналів показали кадр із, як зазначають, фотографією вандалки. В повідомленні йдеться про те, що саме ця жінка влаштувала погром на Аскольдовій могилі: пошкодила фото полеглих, таблички та прапори на могилах полеглих Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, Андрія "Джуса" Пільщикова та Павла Петриченка.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ГУР встановило особи вбивць українських військових, що здавалися в полон біля Роботиного.

  • Вас також може зацікавити:

Загинув за день до 32-річчя. Фоторепортаж з прощання у Києві з активістом Павлом Петриченком

Нічого святого: на Київщині затримали двох жінок за наругу над могилами військових, відео

Військові ЗСУ вимагають заборонити російську церкву в Україні: в мережі шириться флешмоб. Відео