RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Бізнес

Новини

24 вересня

Всі новини

Американська PR-компанія з офісом в Києві відбілює кремлівського проксі Варданяна - ЗМІ

Рубен Варданян - постать широко відома у країнах колишнього СНД та Південного Кавказу. Його називають найбільшим вірменським другом путіна та його особистим «гаманцем». Останній рік його взялися піарити американці з Edelman, а от афіліат цієї компанії, як виявилося, базується в самому центрі української столиці.

Про це пише 5 канал.

При цьому афіліат компанії, що представляє інтереси Варданяна, біля СБУ - на вулиці Ярославській.

Noblet Media – філія Edelman, консалтингової компанії (США), яка займається піаром Рубена Варданяна, російського мільярдера, «гаманця» путіна, екс-глави сепаратистського утворення в Карабаху. Його заарештували спецслужби Азербайджану восени 2023 року. Баку звинувачує його у фінансуванні тероризму та створенні незаконних збройних формувань. Але ще до того, у квітні 2023 СБУ його звинуватила у «фінансуванні російської агресії на пострадянських територіях».

Наближені Варданяна зараз проводять міжнародну медіакампанію з вибілювання його репутації. Флагманом тут виступає організація Free Armenian Prisoners, яку фінансує Edelman.

У березні 2022 у зв'язку з російським вторгненням в Україну Edelman оголосив про припинення співпраці зі своїм дочірнім агентством у РФ. При цьому Edelman захищає інтереси одного путіна, а з іншого – функціонує у центрі Києва. PR-офіс кремлівського проксі знаходиться за 10 хвилин їзди від дитячої лікарні "Охматдит", внаслідок атаки на яку загинуло 38 осіб, включаючи 4 дітей.

Дії Edelman суперечать позиції Києва, який знає про «російський слід» у біографії Варданяна. У жовтні 2022 року Офіс Зеленського запровадив персональні санкції проти Варданяна. У квітні 2023 Варданяна внесли до бази посібників агресії РФ «Миротворець».

У квітні-травні 2024 року 18 депутатів Верховної Ради підписали та направили листа до Нобелівського комітету із закликом відхилити кандидатуру олігарха як номінанта на премію миру. Також до цього приєдналися і 105 депутатів із Литви, Латвії та Румунії.

Варданян відомий як засновник та керівник російської офшорної компанії «Трійка Діалог». Через неї переказувалися гроші оточенню путіна. У 2019 році 22 депутати Європарламенту закликали ввести санкції проти олігарха. У січні 2022 Варданяна було включено до проекту санкцій США.

Також він пов'язаний із режимом аятол в Ірані, який постачає зброю агресору. Враховуючи все вищезгадане, просування Варданяна з боку американської Edelman, яка функціонує в столиці України, що воює, неймовірне. СБУ, яка активно веде боротьбу проти ворожої агентурної мережі, слід звернути увагу на діяльність Noblet Media CIS, яка є дочірньою компанією захисника інтересів Варданяна – прислужника московського диктатора та ворога України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: