RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко висловився щодо закриття свого бізнесу в Росії

Президент Петро Порошенко заявив, що про якийсь його бізнес у Росії не може бути й мови.

Про це він сказав 29 вересня, виступаючи в Харкові на відкритті Х міжнародного економічного форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все змінила. І тепер я хочу, щоб всі почули: у Порошенка бізнесу в Росії немає і бути не може: ні аграрного, ні патокового, ні жодного іншого", – сказав президент.

Порошенко звинуватив своїх політичних опонентів в Україні в нечесній поведінці.

"І хочу наголосили: я не виправдовуюся, а навпаки – я безпосередньо звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, в чорному піарі, підіграванні російській пропаганді..., в жадібному бажанні за будь-яку ціну прийти в українську владу", – сказав він.

Президент нагадав, що прийшов до влади з бізнесу, але свою частку в найбільшому активі, корпорації "Рошен", передав в довірчу власність всесвітньо відомої компанії "Ротшильд". Він зазначив, що після анексії Криму Росія конфіскувала у нього Севастопольський морський завод.

"Де-факто його у мене немає. Але окупантам дарувати його ніхто не збирається. І я кожен раз маніфестую про це, вносячи його в електронну декларацію", - сказав він.

Порошенко також розповів про закриття провадження на Липецькій кондитерській фабриці.

"За наказом Путіна як актив вона (Липецька кондитерська фабрика - ред) з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це технологія. Він навмисне блокував її продаж, щоб дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Опозиція все зрозуміла, але пас від Кремля прийняла", - заявив президент.

Він пояснив, що через це менеджмент "Рошен" прийняв "соломонове рішення": закрив це підприємство.

"І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити: замки на воротах, звільнені тисячі люде і зупинка виробництва, яка, до речі, коштує 700 млн доларів", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше народний депутат (позафракційний) Віктор Чумак заявив, що передав Порошенко підписаний 40 парламентаріями лист із закликом публічно підтвердити або спростувати інформацію про нібито наявність у президента незадекларованого майна, корпоративних прав та засобів в офшорних юрисдикціях і ухиленні від оподаткування в Україні.