RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Фармкомпанія "Дарниця" отримала нового гендиректора: що про нього відомо

Генеральним директором ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) призначений Андрій Обрізан.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Раніше Обрізан керував проектом міжнародної компанії зі штаб-квартирою в Цюріху (Швейцарія), що розробляє інноваційні продукти в сферах охорони здоров'я, комунікацій і безпеки. Новий топ-менеджер "Дарниці" також працював в ряді українських і міжнародних фармкомпаній, серед яких: Корпорація Артеріум, Біофарма, TEVA/PGT Healthcare, RichterGedeon. Крім того, він має дев'ятирічний досвід роботи в практичній медицині.

У прес-службі зазначають, що Обрізан має намір зміцнити лідерство "Дарниці" на внутрішньому ринку, налагодити партнерські зв'язки з провідними міжнародними виробниками, а також доповнити продуктовий портфель сучасними, ефективними і доступними лікарськими засобами.

"До нашої команди приєднався справжній професіонал. Він має багатогранний досвід не тільки в фармацевтиці, але і в медицині, менеджменті, фінансах, маркетингу, створенні інноваційних продуктів", - прокоментував призначення голова виконавчої ради керуючої компанії ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" Дмитро Шимків.

Нагадаємо, сам Шимків увійшов до керівництва "Дарниці" у вересні минулого року. До того він працював заступником голови Адміністрації президента України, а ще раніше - очолював українське представництво корпорації Microsoft.

Колишній гендиректор "Дарниці" Світлана Діденко обійме посаду члена наглядової ради компанії, де зосередиться на питаннях стратегічного розвитку.

"Дарниця" заснована в 1930 році. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів. У 2017 році компанія отримала чистий дохід від реалізації продукції в розмірі 2,530 млрд грн, що на 19% більше, ніж в 2016 році. Її чистий прибуток в 2017 році склав 342,111 млн грн.

Бенефіціарами компанії є сім'я Загорій, в тому числі - депутат Верховної Ради VIII скликання Гліб Загорій.