RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Представники бізнесу розповіли про тиск та інформатаки з боку податкової міліції Дніпропетровщини

Представники бізнесу готують позов до суду про захист ділової репутації та компенсацію збитків до першого заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області Сергія Пенькова через тиск і інформаційні атаки з його боку.

Про це повідомляється в матеріалі, опублікованому "РБК-Україна".

Нещодавно в ефірі розслідування Сергій Пеньков звинуватив компанії "ФІДЕ" і "Август Пром" в участі в схемах поставок неякісного палива Міністерству оборони України і "Укрзалізниці".

У компаніях заяву податківця назвали абсолютним нонсенсом.

У заяві адвокатів компаній зазначено що, компанії дійсно здійснювали поставки дизельного палива структурам Міністерства оборони України та "Укрзалізниці", проте з боку покупців не було висловлено претензій щодо якості.

За словами адвокатів, не було проведено жодної експертизи, яка свідчила б про низьку якість палива. У компаніях стверджують, що прийняття державними структурами неякісного палива повністю виключено.

"Відповідно до встановленого законом порядку і ділового звичаю, прийому палива передує ряд досліджень, проведених лабораторіями виробника, лабораторіями "Укрзалізниці" та Міністерства оборони України та незалежними лабораторними установами на кшталт Інспекторату. Все прийняте покупцями паливо відповідає стандартам і технічним регламентам, чому є документальні підтвердження у вигляді результатів досліджень", - підкреслюється в заяві.

Також компанії стверджують, що не мали ніяких господарських відносин з ТОВ "Софт Оіл", нічого не поставляли і не купували у неї. Будь-яке зв'язування їх з цією компанією абсолютно безпідставно, переконані бізнесмени. Звинувачення з боку Пенькова про ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень адвокати також відкидають.

"У компаній відсутні борги перед бюджетом, відсутні будь-які узгоджені і невиконані податкові зобов'язання. Якби були законні претензії до компаній з боку податкової, то складалися б відповідні акти, з якими компанії повинні були бути ознайомлені, вони б мали можливість надати заперечення і так далі. Замість цього безпідставні звинувачення від головного податкового міліціонера Дніпропетровщини", - йдеться в заяві адвокатів.

Компанії заявляють, що крім інформаційної атаки, відчувають і серйозний тиск з боку Сергія Пенькова через переслідування в межах сфабрикованої кримінальної справи. Дніпропетровські податкові міліціонери з 25 червня 2019 і до початку липня 2019 знаходилися нібито з обшуками на базах, на яких зберігалися паливно-мастильні матеріали компаній.

"Чим закінчиться ця кампанія тиску на бізнес по всіх фронтах - поки невідомо. Але за заявами бізнесу можна зробити висновок, що один з керівників Дніпропетровської ДФС продовжує задіяти весь арсенал можливостей, щоб знищити компанії, які, ймовірно, відмовилися грати за його "правилами".В хід уже йдуть не тільки кишенькові суди та адміністративний тиск, але інформаційні атаки", - йдеться в статті.