RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли як Коломойський використовує свій вплив для зведення старих рахунків

Олігарх Ігор Коломойський з допомогою підконтрольних президенту антикорупційних органів - НАБУ, ДБР, САП, НАЗК, почав війну проти своїх кривдників.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа" - "Час Коломойського: чим сьогодні дихає скандальний олігарх".

Головним своїм ворогом, за версією журналістів, Коломойський вважає екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву. Причина - націоналізація "ПриватБанку", яка позбавила олігарха можливостей отримувати і приховувати доходи.

Журналісти розповіли про те, як починався конфлікт між Коломойським і НБУ.

"Проблеми почалися, коли від "ПриватБанку" стали вимагати виконання програми його докапіталізації. Перший етап вдалося завершити після майже 2-ох років постійних переговорів (умовлянь). А ось другий етап - переведення виданих кредитів з фірм-пустушок на справжні компанії і надання реальних застав - виконаний так і не був", - наголошується в матеріалі.

У грудні 2016 року недолік в капіталі банку становив 146 млрд грн. Згідно результатів незалежного розслідування Kroll, в 2006-2016 роках шахрайські дії акціонерів "Приватбанку" призвели до збитків у $5,5 млрд.

Зараз Коломойський почав вимагати моральної сатисфакції - щоб "Приватбанк" визнали "нормальним" банком і матеріальної сумою в 2 млрд доларів. Також він вже пообіцяв привезти Гонтареву в Україну і оголосив її "лідером контрреволюційної змови".

Також метою олігарха став колишній глава НКРЕКП Дмитро Вовк з колегами. Через них Коломойський після введення "Роттердам+" втратив 4 млрд гривень. Тоді Україна отримала ринкову формулу на базі біржового індексу, який застосовується всіма європейськими країнами. "Роттердам+" не впливав на тарифи на електроенергію для населення, але підвищив витрати промислових підприємств, включаючи Нікопольський і Запорізький феросплавні заводи Коломойського. До 2016 року вони були забезпечені пільгами від держави, фактично за них частково оплачували тарифи інші промспоживачі.

Раніше Ігор Коломойський заявив, що протягом наступних кількох років за кордон не поїде. Журналісти пов'язують цю заяву з тим, що він отримав серйозний вплив через лояльну владу, а також, що у правоохоронних органів США до нього є питання.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: