RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

ДТЕК Нафтогаз сплатив 53 млн грн ренти до місцевих бюджетів Полтавщини з початку року

За три квартали 2019 року ДТЕК Нафтогаз сплатив 53 млн грн ренти до бюджетів усіх рівнів Полтавської області.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Так, в обласний, районні, сільські та бюджети об’єднаних територіальних громад, у яких компанія веде видобуток газу, було перераховано:

21,18 млн грн – у Полтавський обласний бюджет;

4,86 млн грн – у бюджет Мачухівської ОТГ;

3,37 млн грн – у бюджет Савинцівської сільради;

5,60 млн грн – у бюджет Ковалівської сільради;

6,74 млн грн – у Миргородський районний бюджет;

11,20 млн грн – у Шишацький районний бюджет.

За повідомленням компанії, місцеві громади використовують ці кошти для реалізації проектів з енергоефективності, підвищення якості медичних та освітніх послуг, інфраструктури. Такі проекти включають встановлення енергоефективних вікон, закупівлю медичного обладнання, ремонт доріг.

Також в ДТЕК Нафтогаз нагадали, що Закон № 1793 VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату" діє з 1 січня 2018 року. Законом передбачається 2% від ренти направляти до обласних бюджетів, 2% - до районних і 1% - до бюджетів місцевого самоврядування за місцем знаходження (видобутку) відповідних природних ресурсів. Виняток становлять бюджети міст республіканського і обласного значення та бюджети об'єднаних територіальних громад, які отримають 3%. 95% від ренти надходить до загального фонду державного бюджету.

ДТЕК єнайбільшим приватним інвестором в енергетику України. Група розвиває бізнеси із видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілення електроенергії електромережами клієнтам, впровадженню енергоефективних рішень, зарядки електромобілів. Напрям Innovation DTEK реалізує проекти у галузі технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також керує інноваційною освітньою бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Нафтогаз – найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2018 р. видобуто 1,65 млрд куб. м природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі. З 2013 р. ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж у 3 рази, продемонструвавши стрімку динаміку розвитку у газовидобувному секторі країни.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування – 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тисяч працівників. 100% компанії належать SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.