RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Власник "Софт Оіл" розповів про нову сфабриковану справу податкової проти компанії

Податкова поліція відкрила нову сфабриковану справу проти компанії "Софт Оіл", і, на думку юристів, це чергова спроба рейдерської атаки на вантаж вартістю 7 млн доларів.

Про це повідомляють "Подробиці".

"Минулого тижня я був на допиті. Суть справи полягає в тому, що я нібито у самого себе вкрав масло. За мною постійно стежать, я отримую погрози. За цим стоїть Сергій Пеньков (перший заступник голови Дніпропетровської ДФС) ", - повідомив директор компанії" Софт Оіл "Дмитро Олійник.

У травні в порту Миколаєва танкерами доставили 11 500 тонн базовоїоливи, вартістю понад 7 млн доларів. Імпортувала масло дніпровська компанія "Софт Оіл". Як відзначають адвокати "Софт Оіл", масло належить компанії і нікуди не вибувало з її власності. Тому, навіть факту злочину не відбулося, і що розслідувати в даному випадку - невідомо.

"Ні компанія "Софт Оіл", ні її власники, ні керівники - не зверталися в прокуратуру із заявою про скоєння злочину, так як його не було вчинено. Постраждалих у виробництві немає. Але прокуратура і податкова міліція наполегливо продовжують в даному випадку щось розслідувати", - зазначив адвокат Андрій Слюсар.

Як відзначають журналісти, незважаючи на виграні судові процеси, компанія "Софт Оіл" не може отримати доступ до імпортованої оливи, яку підприємство закупило півроку тому. Тоді дніпровські податківці заарештували вантаж.

Більше того, в червні 2019 рок одного з керівників компанії, Кирила Суворова насильно утримували майже місяць. Незабаром журналісти з'ясували: організував викрадення перший заступник начальника Головного управління ДФС в Дніпропетровській області Сергій Пеньков, який сам це підтвердив.

"Ми могли його вивезти, закрити в підвалі. Але розуміємо, що завтра буде розворот по нам, що його там погано утримували. Тому просто селимо його на базу відпочинку на околиці Дніпра. І він просто там живе", - заявив Пеньков.

Як зазначив громадський діяч Бондарчук, незважаючи на акції протесту з боку активістів, Пеньков продовжує займати свою посаду.

"Він, можливо подав, подавав документи на участь в конкурсах СБУ. Це свідчить, що він в системі, і поки може керувати ситуацією, або в ній брати участь - блокувати діяльність підприємства - буде безлад. Правоохоронні органи, в тому числі, контролюючі, - не діють ", - зазначив Бондарчук.

Як відзначають журналісти, свою позицію компанія "Софт Оіл" доводила в судах. Остаточним рішенням Миколаївського апеляційного суду встановлено, що в діях директора компанії не було правопорушення. Рішенням Жовтневого районного суду Дніпра підтверджено незаконність обшуку і вилучення оливи, проведеного податковою міліцією, але досі ніхто не покараний. Причини, за якими ДБР не діє - невідомі.

Раніше повідомлялося, що в червні 2019 рок одного з керівників компанії, Кирила Суворова викрали і насильно утримували співробітники Дніпропетровської податкової міліції. "Виходили посередники, як ми розуміємо, від Пенькова і пропонували "допомогу" за подяку. Але я відкинув такий формат і жорстко зажадав повернути Кирила і залишити компанію в спокої", - заявляв власник компанії.