RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з лобіюванням оренди в Борисполі: в Mcdonald's зробили заяву

Представники компанії Mcdonald's відвідували 4 грудня аеропорт Бориспіль, щоб перевірити, чи відповідає торгове приміщення в терміналі D технічним вимогам для відкриття ресторану.

Про це йдеться в коментарі компанії Mcdonald's, переданому Світланою Пушкар, яка, за її словами, представляє прес-офіс компанії, на статтю "Міністерство Криклія, лобі Mcdonald's і збитки в 2 мільйони гривень щодня: хто винен, і що робити?" видання "Апостроф".

Згідно заяви, перевірку компанія проводить перед тим, як брати участь в конкурсі на оренду приміщення.

"Компанія Mcdonald's не має відношення до заяв посадових осіб і представників державних органів. Перед тим, як прийняти рішення про те, чи відкривати заклади Mcdonald's в тому чи іншому приміщенні, ми проводимо детальну технічну перевірку, щоб розуміти, чи відповідає приміщення стандартам якості і безпеки Mcdonald's . Якщо приміщення технічно задовольняє всі вимоги для будівництва, ми приймаємо рішення про участь в конкурсі. 4 грудня 2019 відбулася зустріч представників компанії з керівництвом Міжнародного аеропорта "Бориспіль" з метою з'ясувати, чи відповідають наявні приміщення в терміналі D вищезазначеним специфічним технічним вимогам наших закладів", - заявила вона.

Також, компанія Mcdonald’s стверджує, що на зустрічі не було представників Американської торгової палати.

"На зустрічі були присутні тільки представники компанії Mcdonald's, представників Американської торгової палати не було. Ми попередньо зацікавлені взяти участь у відкритому та прозорому конкурсі на оренду приміщення для відкриття закладу в разі оголошення конкурсу", - йдеться в заяві компанії.

Слід зазначити, що зустріч представників Mcdonald's з розгляду технічних аспектів можливості участі в конкурсі відбулася 4 грудня, в той же час інформація про проведення нового конкурсу та переліку потенційних об'єктів оренди в Борисполі з'явилася лише 10 грудня, а 18 грудня в газеті "Відомості приватизації" було опубліковано перше оголошення про намір передати деякі з приміщень в оренду.

Таким чином, залишається невідомим, звідки Mcdonald's дізнався про проведення конкурсу до офіційного його оголошення і формування переліку потенційних об'єктів. Крім того, існує нормативна процедура подачі заявки в разі бажання орендувати площу для ведення комерційної діяльності, згідно з якою ФДМ отримує заявку від потенційних орендарів, і подає їх до розгляду в Мінінфраструктури, після затвердження яких ФДМ починає офіційну процедуру конкурсу. Ніяких підтверджень про подачу заявки на оренду площі від Mcdonald's, за інформацією журналістів, не надходило.